Omschrijving

Keer terug in de zorg

De zorg staat voortdurend te springen om goed opgeleide verpleegkundigen. Wil je als voormalig verpleegkundige weer aan de slag in de zorg, maar voldoe je niet aan de werkervaringseis om je opnieuw te laten registreren in het BIG-register? Dan is de opleiding Herregistratie BIG precies wat je nodig hebt. Tijdens deze flexibele thuisstudie word je perfect voorbereid op het landelijke examen. De leerstof sluit naadloos aan op alle hoofdonderwerpen die worden getoetst. Je leert onder andere alles over het opstellen van een verpleegplan, verkent verschillende zorgprotocollen en verdiept je in de kwaliteitseisen van verpleegkundige zorg. Op die manier kun jij vol vertrouwen het examen tegemoet gaan en terugkeren op de werkvloer.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer ik?

De opleiding Herregistratie BIG is perfect voor zowel MBO- als HBO-verpleegkundigen, en is vergelijkbaar met MBO-niveau 4. Tijdens de opleiding maak je gebruik van een online leeromgeving, waarin je handige informatie en opdrachten kunt vinden.

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Anamnese afnemen
  • Onderkennen van dreigende of bestaande gezondheidsproblemen
  • Opstellen van een verpleegplan
  • Uitvoeren van de verpleegkundige zorg
  • Evalueren en vastleggen van de verpleegkundige zorg
  • De professionele ontwikkeling
  • Samenwerking met andere beroepsgroepen in de zorg
  • Bieden van goede kwaliteit van zorg
  • Vilans KICK-protocollen

Inclusief 1 praktijkdag

Bij de opleiding Herregistratie BIG hoort 1 praktijkdag op locatie. Tijdens deze praktijkbijeenkomst krijg je les van een ervaren docent en ga je met medestudenten aan de slag met verschillende opdrachten.

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Herregistratie BIG maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Herregistratie BIG te kunnen volgen, moet je een MBO- of HBO-opleiding tot verpleegkundige hebben afgerond. Heb je een diploma, maar ben je nooit BIG-geregistreerd geweest? Of twijfel je of je diploma voldoet aan de eisen? Neem dan contact op met het BIG-register.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Landelijk Herregistratie BIG examen

De Herregistratie BIG opleiding bereidt je optimaal voor op het officiële landelijke Herregistratie BIG examen, dat wordt afgenomen het Consortium MBO. Het examen bestaat uit drie onderdelen: een kennisexamen, een praktijkexamen en een examengesprek. Op de website Consortium Beroepsonderwijs vind je alle praktische informatie omtrent het examen en over de aanmeldprocedure. Wil je je aanmelden voor de examens? Maak dan een account aan op de website van het Consortium.

Ontvang een officieel certificaat

Na succesvolle afronding van de examens ontvang je het Periodiek Registratie Certificaat (PRC). Hiermee kun je je herregistreren via de site van het BIG-register.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Herregistratie BIG 140

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.