Omschrijving

Mooie introductie in het Nederlands (ook voor inburgeraars)

Met deze online beginnerscursus leer je de basis van het Nederlands. Tijdens de lessen behandelen we allerlei situaties uit het dagelijkse leven: boodschappen doen, een bezoek aan de dokter, jezelf voorstellen en nog veel meer. De cursus Nederlands voor anderstaligen is bedoeld voor mensen die net een beetje Nederlands spreken (niveau A1). De cursus is ook een goede voorbereiding op het inburgeringsexamen. Na afronding van deze cursus beheers je het Nederlands op het basisniveau (niveau A2). Bij NTI studeer je in je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt. Iets voor jou? Start vandaag nog deze beginnerscursus Nederlands!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Plamen, 34 jaar, Capelle aan den IJssel

Mijn Nederlands is door deze cursus aanzienlijk verbeterd. Mijn Nederlands is door deze cursus aanzienlijk verbeterd. De docenten en mentoren vond ik heel aardig en behulpzaam. Alleen de studiematerialen zijn een beetje achterhaald.

Voor wie is deze cursus?

De cursus Nederlands voor Anderstaligen is geschikt voor iedereen die al een klein beetje Nederlands spreekt en dit wil verbeteren. Je start op niveau A1 van het ERK (Europees Referentiekader). Wil je Nederlands leren of maak je binnenkort (verplicht) het Inburgeringsexamen? Dan is dit een goede voorbereiding.

Twijfel jij welke cursus Nederlands bij jou past? We leggen je graag uit welke cursussen Nederlands je bij NTI kunt volgen en wat de verschillen zijn. Zo kan jij een betere keuze maken!

Vind de cursus Nederlands voor jou

Who is this course for?

The course Nederlands voor Anderstaligen is suitable for anyone who already speaks some words of Dutch and wants to improve. You start at CEFR level A1 (Common European Framework of Reference). Do you want to learn Dutch or will you soon (have to) take the Inburgeringsexamen? Then this is a good preparation.

Do you doubt which Dutch course is right for you? We are happy to explain which Dutch courses you can take at NTI and what the differences are. That way you can make the best choice!

Find your Dutch course here

Inhoud

Inhoud

Wat leer je?

Je oefent met lezen, schrijven, luisteren en spreken. Hiermee leer je een hoop nieuwe woorden en uitdrukkingen, ook is er aandacht voor grammatica. Na een succesvolle afronding kun je korte gesprekken voeren en eenvoudige teksten lezen en schrijven. Houd er rekening mee dat alle communicatie en het lesmateriaal in het Nederlands is.

In de cursus Nederlands voor anderstaligen wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: 

Studieprogramma

 • Kopen en verkopen
 • Diensten
 • Gezond en niet gezond
 • Relaties
 • Onderwijs en opleiding
 • Kunst en cultuur
 • Werk
 • Nieuws, weer en verkeer

Lesmateriaal

Wij maken het zo makkelijk mogelijk voor jou, zodat jij al je energie gebruikt voor het leren. Je krijgt mooie lesboeken, een overzichtelijke online leeromgeving en handige studietools. Houd er rekening mee dat de gehele cursus, ofwel alle communicatie en al het lesmateriaal, in eenvoudig Nederlands is geschreven. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Hierin houd je ook contact met je docent. Je levert veel inzendopdrachten in, waarop je feedback ontvangt van je docent. 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Oefen je uitspraak

Al ken je nog zo veel woorden; als je uitspraak niet klopt, ontstaan er misverstanden. Dat is zonde! Veel aandacht is er daarom voor uitspraak. In de online leeromgeving luister je naar teksten van moedertaalsprekers. Je spreekt zelf ook teksten in en stuurt deze naar je docent. Je krijgt snel feedback terug.

NTI: Jouw voordelen

Kies je voor NTI? Dan kun je van ons het volgende verwachten:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Toelatingseisen

Voor deze cursus heb je geen vooropleiding nodig. Om mee te doen, moet jouw Nederlands op niveau A1 zijn (van het ERK/Common European Framework). Dat betekent dat je vertrouwde woorden en simpele korte zinnen kent. Je begrijpt mensen alleen als ze duidelijk en langzaam spreken. Lees op de website van het ERK meer over de ERK-niveaus of kijk hier wat niveau A1 inhoudt.

Ken je de basis al een beetje en wil je in Nederland studeren of werken? Dan is de opleiding Nederlands als tweede taal (NT2) iets voor jou.

Internetverbinding

De cursus Nederlands voor anderstaligen volg je online op je computer. Je hebt dus internetverbinding nodig.

Vragen?

Twijfel je of je niveau aansluit op de cursus of heb je andere vragen over Nederlands voor anderstaligen? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Inburgeringsexamen

Na afloop van de cursus kun je het officiële inburgeringsexamen van DUO doen. Je bent goed voorbereid op alle onderdelen: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Je meldt je zelf aan voor het examen. Kijk voor meer informatie op https://inburgeren.nl/examen-doen.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je ook een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe. Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink het aan bij de inschrijving en ontvang € 10,- korting!

Verder leren?

De cursus Nederlands als Tweede Taal (NT2) is een goede opvolger voor iedereen die Nederlands wilt leren voor zijn werk of studie. 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen. Je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Kosten Nederlands voor anderstaligen (niveau A1->A2) 6648

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Nederlands voor anderstaligen, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Nederlands voor anderstaligen

4.5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Plamen, 34 jaar, Capelle aan den IJssel

Mijn Nederlands is door deze cursus aanzienlijk verbeterd. De docenten en mentoren vond ik heel aardig en behulpzaam. Alleen de studiematerialen zijn een beetje achterhaald.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.