Omschrijving

Taalfouten zijn verleden tijd

Struikel je vaak over werkwoordspelling? Loop je vast bij moeilijke meervoudsvormen? Of heb je moeite met dubbele letters? Wanneer je regelmatig taalfouten maakt, zijn mensen al snel geneigd je minder serieus te nemen. Dat is zonde, want je wil jezelf natuurlijk van je beste kant laten zien. Met de basiscursus Nederlandse Spelling en Grammatica voor beginners heb je in een mum van tijd de nieuwste spelling- en grammaticaregels onder de knie. Aan de hand van heldere voorbeelden oefen je met de Nederlandse taal. Na afloop zal je merken dat je minder fouten maakt bij het schrijven van brieven, e-mails en andere teksten. En dat je meer vertrouwen hebt gekregen in jouw eigen taalvaardigheid!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Voor wie is deze cursus?

De cursus Nederlands Spelling en Grammatica voor beginners is geschikt voor mensen die al Nederlands spreken en schrijven en dit willen verbeteren naar een gevorderd niveau. Let op, het leren van nieuwe woorden is geen onderdeel van deze cursus.

Twijfel jij welke cursus Nederlands bij jou past? We leggen je graag uit welke cursussen Nederlands je bij NTI kunt volgen en wat de verschillen zijn. Zo kan jij een betere keuze maken!

Vind de cursus Nederlands voor jou

Who is this course for?

The course 'Nederlandse Spelling en Grammatica voor beginners' is for students who already speak and write the Dutch laguage well and wish to improve their skills. Note: this course does not focus on building up your vocabulary.

Not sure which Dutch course is right for you? We are happy to explain which Dutch courses we provide at NTI and the differences between them. That way you can make the best decision!

Find your Dutch course

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de cursus Nederlandse Spelling en Grammatica voor beginners ga je aan de slag met de meest fundamentele spellings- en grammaticaregels van de Nederlandse taal. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Studieprogramma

  • Spelling van (werk)woorden
  • Hoofdletters en leestekens
  • Aaneen- en losschrijven, afbreekregels
  • Zinsopbouw, woordsoorten, zinsdelen
  • Veelgemaakte fouten

Aan de slag

Wij maken het studeren zo eenvoudig mogelijk, zodat jij al je energie kunt stoppen in de leerstof. Je krijgt mooie lesboeken, een overzichtelijke online leeromgeving en handige studietools. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Hierin houd je ook contact met je docent. Je levert er opdrachten in en ontvangt feedback.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Is deze cursus iets voor mij?

Wil je jouw Nederlandse taalvaardigheid verbeteren? Dan zit je met deze cursus helemaal goed! Na afronding beheers jij de basisregels van de Nederlandse spelling en grammatica, op niveau 2F. Om de opleiding te kunnen volgen, moet je Nederlands goed genoeg zijn om bijvoorbeeld werk te kunnen uitvoeren in het Nederlands. Verder zijn er geen toelatingseisen. 

Vragen?

Twijfel je of deze cursus bij jou past? Of wil je zeker weten dat jouw Nederlands goed genoeg is om de cursus te volgen? Onze studieadviseurs helpen je graag. Neem gerust contact op.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Nederlandse Spelling en Grammatica voor beginners afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe. Heb je de cursus afgerond en wil je jouw Nederlandse taalvaardigheid verder verbeteren? Dan kun je verder met de cursus Nederlandse Spelling en Grammatica voor gevorderden.

De cursus Nederlandse Spelling en Grammatica voor beginners is onderdeel van de opleiding Nederlands foutloos schrijven en spreken.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen. Je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Kosten Nederlandse Spelling en Grammatica voor beginners 1726

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Nederlandse Spelling en Grammatica voor beginners, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.