→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Behaal je mastertitel in 2 jaar: Master of Education

Ben je actief betrokken bij de ontwikkeling of uitvoering van bedrijfsopleidingen? Wil je kennis opdoen over opleidingskunde, onderwijsmanagement en didactiek? Vind je de discussie over kwaliteit in onderwijs belangrijk en interessant? Dan is de Master Onderwijskunde iets voor jou! Schrijf je in en behaal in twee jaar de erkende mastertitel: Master of Education (MEd).

Is de Master Onderwijskunde iets voor mij?

De opleiding Onderwijskunde op hbo-masterniveau is perfect voor professionals (reguliere onderwijs) en voor onderwijskundigen (bedrijfsopleidingen), die zich nog meer willen verdiepen in hun vak en hun mastertitel willen behalen. De theorie die je leert kun je direct toepassen in de praktijk en in jouw functie. Tijdens de Onderwijskunde opleiding kun je kiezen uit verschillende specialisaties:

 • HRD en bedrijfsopleidingen
 • Onderwijs

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-modules, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Inclusief vakliteratuur

Je lesgeld is inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra voor dure studieboeken, je bespaart hierdoor veel geld. Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruik maken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest NTI ervoor om te werken met de beste vakliteratuur. Studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan, volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

Master Onderwijskunde 7879

Bij deze opleiding kun je 60 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In jaar 1 van de Onderwijskunde opleiding ga je direct aan de slag met de kennis en vaardigheden op het gebied van opleidingskunde, onderwijsmanagement, onderwijsbeleid en didactiek. Je sluit jaar 1 af met een Integrale Eindopdracht.

Inleidende fase
 • Opleidingskunde
  6 EC
 • Onderwijsmanagement
  6 EC
 • Onderzoeksvaardigheden 1
  0 EC
 • Effectief Leren en Opleiden
  6 EC
 • Didactiek
  6 EC
 • Integrale Eindopdracht
  5 EC

Jaar 2

In jaar 2 van de masteropleiding kun je kiezen uit 2 specialisaties: HRD en bedrijfsopleidingen en onderwijs. ‘HRD en bedrijfsopleidingen’ richt zich volledig op de opleiding en ontwikkeling van (volwassen) mensen in organisaties. ‘Onderwijs’ wordt toegespitst op de toepassing van onderwijskundige inzichten in het reguliere onderwijs. Je sluit je master af door middel van een eindscriptie.
Bekijk het studieprogramma van jaar 2

Wat leer ik?

Een opleiding ontwikkelen binnen alle randvoorwaarden en zo de betreffende doelgroep een optimale leerervaring bieden, is een vak apart. In dit praktijkgerichte programma leer je in twee jaar alles op het gebied van onderwijskunde, -beleid, -ontwikkeling en didactiek. Er bestaat een verschil tussen onderwijskundigen die zich richten op volwassenen in organisaties en onderwijskundigen die werkzaam zijn in het reguliere onderwijs. In je laatste jaar kies je jouw specialisatie: HRD en bedrijfsopleidingen of onderwijs. De masteropleiding wordt aangeboden via online leren met een aantal praktijkbijeenkomsten. Een aantal onderwerpen die terugkomen in de masterclasses zijn:

 • Opleidingskunde
 • Onderwijsmanagement
 • Effectief Leren en opleiden
 • Didactiek

Gratis: 16 praktijkbijeenkomsten

Tijdens deze master volg jij 16 praktijkbijeenkomsten. Een praktijkbijeenkomst is een klassikale les waarin je medestudenten ontmoet en les krijgt van een expert uit het werkveld. Je kunt zelf plannen wanneer je bij een praktijkbijeenkomst wilt zijn. Zo kun jij de ideale mix van digitaal en klassikaal studeren maken.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het maken van een studieplanning of het inplannen van examens? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch, via de chat of per e-mail.

Inclusief ontwikkelingsprogramma

Tijdens de Master Onderwijskunde volg je een uniek ontwikkelingsprogramma. Dit programma helpt je om je persoonlijke en professionele kwaliteiten te ontwikkelen tot op Masterniveau. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een onderzoekende houding en een reflecterend helikopterperspectief. Daarnaast bereid je je tijdens het programma uitstekend voor op de Integrale Opdracht in jaar 1 en op jouw eindscriptie. Een deskundige docent ondersteunt je hierbij.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

De Master Onderwijskunde is op hbo-masterniveau. Om deel te kunnen nemen aan de master dien je in het bezit te zijn van een relevante afgeronde hbo bachelor of een academische opleiding in bijvoorbeeld psychologie, onderwijs, social work of HRM (bijvoorbeeld de Bachelor Social Work, Bachelor of Education of Bachelor HRM), aangevuld met minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Voor de werkplek gelden de volgende eisen:

 • Tijdens je opleiding ben je minimaal 20 uur werkzaam op een voor de opleiding relevante werkplek
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij de opleiding
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in de opleiding

Heb je een vraag? Een studieadviseur helpt je graag!

NTI University of Applied Sciences heeft een team van professionele studieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij jouw studiekeuze. Zij staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen. Je kunt vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Overdag en ’s avonds. Vraag direct een gratis studieadviesgesprek aan.

Examen

In samenwerking met NCOI University of Applied Sciences

NTI verzorgt de Master Onderwijskunde in samenwerking met NCOI University of Applied Sciences. De Master Onderwijskunde van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor ben jij ervan gegarandeerd dat deze masteropleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. 

Erkende mastertitel: Master of Education (MEd)

Erkening-hbo-opleiding.pngDe Master Onderwijskunde is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift Master Onderwijskunde en mag je de titel Master of Education (MEd) voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door NCOI University of Applied Sciences. NCOI University of Applied Sciences is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Hoe rond ik de master af?

Je rondt de masteropleiding af met een eindscriptie. Je krijgt een persoonlijke scriptiebegeleider toegewezen, die volledig gespecialiseerd is in jouw werkgebied. De scriptiebegeleider ondersteunt en begeleidt je naar een optimaal resultaat. Je staat er dus niet alleen voor.

De examenkosten bedragen € 117,50 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Met de opleiding Master Onderwijskunde profiteer je van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor: vakliteratuur, studiemateriaal, diplomering en reprorecht. De beste vakliteratuur is in het lesgeld inbegrepen. Daarnaast betaal je bij ons 2 jaar lesgeld en examenkosten en je hebt vervolgens 2 tot 4 jaar de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden. Je krijgt dus 2 jaar gratis uitloop, zonder extra kosten.

Levenlanglerenkrediet: leen bij DUO tegen gunstige voorwaarden

Lenen via DUO mogelijk stickerBen je jonger dan 55 jaar en betaal je zelf het college- of lesgeld? Dan kun je het les- en examengeld van deze opleiding lenen via DUO tegen zeer gunstige voorwaarden. Lees meer over dit Levenlanglerenkrediet.

Master in Onderwijskunde 7879

Termijnen 2 Jaar 24 Maanden *
Lesgeld per termijn € 3.248,00 € 285,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 150,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3