Omschrijving

Binnen twee jaar Master of Education

Het is een vak apart: een opleiding ontwikkelen waarmee je je doelgroep een optimale leerervaring biedt die ook nog eens aan alle randvoorwaarden voldoet. De Master Onderwijskunde (MEd) helpt jou een heel eind op weg. In het eerste jaar leer je alles op het gebied van onderwijskunde, -beleid, -ontwikkeling en didactiek. Vervolgens ga je je specialiseren: je kiest voor de richting regulier onderwijs of Learning & Development. Met de opdrachten en casussen maak je continu de koppeling met de praktijk. Al jouw vers opgedane kennis pas je dus direct toe in je werk. Een efficiënte manier van leren waar ook nog eens jouw werkomgeving van profiteert.

Voor wie?

Ben je betrokken bij de ontwikkeling of uitvoering van bedrijfsopleidingen? Of werk je in het reguliere onderwijs en wil je je meer verdiepen in opleidingskunde, onderwijsmanagement en didactiek? Dan is de Master Onderwijskunde zeker iets voor jou. Voor mensen met een druk leven vanwege baan, gezin of hobby is deze NTI-studie ideaal. In de twee jaar dat je de master volgt, ben je aanwezig bij 16 bijeenkomsten. De rest van de opleiding volg je waar en wanneer je wilt.

StudyBoost: schrijf je in vóór 1 juni!

Bespaar maar liefst €1000,- op jouw HBO-master met de NTI StudyBoost! Ontdek jouw studiedeal en lees meer.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Een opleiding die ik goed zelfstandig kan doorlopen. Een opleiding die ik goed zelfstandig kan doorlopen.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

In het studieprogramma kun je zien uit welke masterclasses de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

Het studieprogramma

Bij deze opleiding kun je 60 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Jaar 1 - Inleidende fase
In jaar 1 van de Onderwijskunde opleiding ga je direct aan de slag met de kennis en vaardigheden op het gebied van opleidingskunde, onderwijsmanagement, onderwijsbeleid en didactiek.

 • Opleidingskunde
 • Onderwijs- en opleidingsmanagement
 • Effectief Leren en Opleiden
 • Ontwerpen van Leertrajecten
 • MEd in de praktijk fase 1

Jaar 2 - Hoofdfase
In jaar 2 van de masteropleiding kun je kiezen uit 2 specialisaties: Learning & Development en Onderwijs. ‘Learning & Development’ richt zich volledig op de opleiding en ontwikkeling van (volwassen) mensen in organisaties. ‘Onderwijs’ wordt toegespitst op de toepassing van onderwijskundige inzichten in het reguliere onderwijs. Je sluit je master af door middel van een afstudeeropdracht.

 • Specialisatie
 • MEd in de praktijk fase 2
 • Beroepsproduct Onderwijskunde

Inclusief online praktijkbijeenkomsten

Je volgt een aantal online praktijkbijeenkomsten tijdens de Master Onderwijskunde. Met je medestudenten krijg je les van een expert uit het werkveld. Het bijwonen van de praktijkbijeenkomsten is niet verplicht. Wil je echter het meeste uit jouw opleiding halen? Dan raden we je aan om deel te nemen. Deze dagen zijn namelijk leerzaam en bieden de gelegenheid om je netwerk te vergroten. Je kunt zelf kiezen wanneer je de praktijkbijeenkomsten wilt bijwonen.

Inclusief ontwikkelingsprogramma

Met ons ontwikkelingsprogramma werk je aan je persoonlijke en professionele kwaliteiten, bijvoorbeeld je analytisch vermogen. Tijdens het programma bereid je je voor op het afstuderen met MEd in de praktijk fase 1 en fase 2 en het beroepsproduct Onderwijskunde. Een deskundige docent ondersteunt je hierbij.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Onze docenten zijn verbonden met de academische wereld, werkzaam in de beroepspraktijk en bekend met de recente vakliteratuur. Via de online leeromgeving kun je bij hen terecht voor vakinhoudelijke vragen en feedback. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

De voordelen van NTI op een rij

 • Wettelijk erkend getuigschrift
 • Alle vakliteratuur inbegrepen bij het lesgeld
 • Uitstekend te combineren met je baan
 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Gratis 2 jaar verlenging van je studietijd

Studeren bij NTI

Wil je doorgroeien in jouw werk en een erkende opleiding volgen die perfect te combineren is met jouw baan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Kennis direct toepassen in jouw functie

Studeren via jouw online leeromgeving

FlexibelStuderen®

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Toelatingseisen

De Master Onderwijskunde is op hbo-masterniveau. Om toegelaten te worden, heb je een relevante hbo-bachelor of academische opleiding afgerond. Bijvoorbeeld in psychologie, onderwijs, Social Work of HRM. Heb je dit niet, dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Daarnaast heb je ten minste 2 relevante jaar werkervaring.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de opleiding en de toelatingseisen? Vraag dan een studieadviesgesprek aan. Uiteraard gratis en vrijblijvend. Zo kom je meer te weten over de inhoud van de opleiding, het lesmateriaal en de online leeromgeving. 

Examen

Afronding

Je rondt de HBO Master Onderwijskunde af met een afstudeeropdracht. Voordat je aan je afstudeeropdracht begint heb je alle praktijkbijeenkomsten bezocht en de bijbehorende praktijkopdrachten met een voldoende afgerond. Hetzelfde geldt voor de schriftelijke eindopdrachten van de masterclasses. 

Uitvoering door Hogeschool NCOI

NCOI heeft NTI (expert op het gebied van flexibel studeren) toegestaan om een NTI variant te maken van de Master Onderwijskunde van NCOI Opleidingen. Het programma en de inhoud van de opleiding staan vast en NTI-studenten die deze opleiding volgen worden begeleid door de professionals van NTI. De Master Onderwijskunde van NCOI Opleidingen is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van Onderwijs. Het betekent ook dat de opleiding perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Bekijk meer over de kwaliteit van Hogeschool NTI.

Erkende mastergraad: Master of Education (MEd)

Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift Master Onderwijskunde. Je mag dan de graad Master of Education (MEd) voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. In het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) is Hogeschool NCOI bevoegd om graden (Bachelor of Master) te verlenen.

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo 250pxb

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 112,38 per maand.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Met de Master Onderwijskunde profiteer je van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat we geen extra kosten in rekening brengen voor: vakliteratuur, studiemateriaal, diplomering en reprorecht. Je betaalt dus alleen voor het lesgeld en de examenkosten. Extra tijd nodig? Geen probleem! Je krijgt gratis 2 jaar extra de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden.

Kosten Master Onderwijskunde 6003

Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 459,95 24 maanden
Examenkosten € 112,38 24 maanden
Studiemateriaal gratis
Inschrijfgeld en dossiervorming € 150,00 Eenmalig
StudyBoost   - €1000
Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Praktijkdagen met vakdocenten
 • Jouw diplomering

Schoolleidersbeurs-VO

Ben je schoolleider in het voortgezet onderwijs? Voor deze NVAO-geaccrediteerde masteropleiding kan jij de Schoolleidersbeurs-VO aanvragen voor een tegemoetkoming tot €45.000 over maximaal 2 studiejaren.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen

Master Onderwijskunde

4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Een opleiding die ik goed zelfstandig kan doorlopen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.