Omschrijving

Praktijkgerichte master psychologie voor professionals

Deze Master Psychologie biedt een aantrekkelijk programma dat mooi aansluit op de beroepspraktijk. Ideaal als je al wat kennis hebt van psychologie, maar nog beter wil worden in jouw vak. Met de opdrachten en casussen maak je continu de koppeling met de praktijk. Al jouw vers opgedane kennis pas je dus direct toe in je werk. Een efficiënte manier van leren waar ook nog eens jouw werkomgeving van profiteert. Binnen twee jaar behaal je de erkende titel 'Master of Science'. 

Voor wie?

Heb jij een functie op minimaal HBO-niveau, bijvoorbeeld in de hulpverlening of gezondheidszorg? Is kennis van psychologie een waardevolle toevoeging voor je werkzaamheden? Dan is deze Master Psychologie zeker geschikt voor jou. Een studie bij NTI is ideaal als je een druk leven hebt met baan, gezin of hobby. In de twee jaar dat je het masterprogramma volgt, ben je aanwezig bij zestien praktijkbijeenkomsten. De rest van de opleiding volg je online.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

L. Henzen

De master heeft verdieping gebracht in mijn werk en zorgt ervoor dat ik uitvoerende professionals beter kan adviseren bij complexe casuïstiek en beter kan coachen in hun beroepsontwikkeling. Op het moment van schrijven ben ik halverwege mijn specialisatie en hoop ik over twee maanden te kunnen beginnen met mijn afstudeeronderzoek.

Ik ervaar de Master Toegepaste Psychologie in de eerste plaats als een cadeau aan mijzelf. Het is echter ook een cadeau voor mijn werkgever en breder gezien ook voor het werkveld waarin ik werk (Jeugd, Zorg en Welzijn). De master heeft verdieping gebracht in mijn werk en zorgt ervoor dat ik uitvoerende professionals beter kan adviseren bij complexe casuïstiek en beter kan coachen in hun beroepsontwikkeling. Daarnaast sluit de master goed aan bij de signalerende en adviserende rol die ik heb richting het bestuur, het management, inkoop en beleid van de gemeente waar ik werk.

De flexibiliteit van de opleiding sluit goed aan mijn leven en mijn manier van studeren. Ik kan een sprint maken wanneer ik dat wil en daar ruimte voor heb, maar kan ook even wat rustiger aan doen wanneer dat nodig is. Heel fijn.

De docenten zijn deskundig, de feedback is leerzaam en de mentor is een zeer ondersteunend.

Onlangs is er ook een nieuwe digitale leeromgeving gelanceerd wat voor verbeteringen heeft gezorgd.

Het doen van een master en zeker op deze flexibele manier vereist wel veel discipline. Ik vind dat nieuwe studenten zich dat wel bij inschrijving goed moeten realiseren. Je bent wel echt zelf verantwoordelijk voor je eigen leerproces, maar in principe ben je dat natuurlijk altijd.

Ik raad de Master Toegepaste Psychologie voor Professionals zeker aan.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

De Master in Toegepaste psychologie voor professionals duurt 2 jaar. In totaal behaal je 60 EC's. Het programma bestaat uit modules die je online volgt en 16 online praktijkbijeenkomsten. Het bijwonen van de praktijkbijeenkomsten is niet verplicht. Wil je echter het meeste uit jouw opleiding halen? Dan raden we je aan om deel te nemen. Deze dagen zijn namelijk ontzettend leerzaam en bieden de gelegenheid om je netwerk te vergroten. Je kunt zelf kiezen wanneer je de praktijkbijeenkomsten wilt bijwonen.

Het studieprogramma

Bij deze opleiding kun je 60 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Jaar 1 - Inleidende fase
In jaar 1 van de Master Psychologie voor professionals ga je direct aan de slag met de kennis en vaardigheden op het gebied van psychologie. Ook volg je tijdens deze opleiding Psychologie verschillende masterclasses die je afsluit met een opdracht.

 • Psychologie en gedrag
 • Sociale psychologie
 • Psychologisch onderzoek
 • Adviseren vanuit psychologisch perspectief

Jaar 2 - Hoofdfase
In jaar 2 van de Master Psychologie kun je kiezen uit drie specialisaties. Tijdens deze specialisaties volg je 3 relevante masterclasses. Je kunt je tijdens deze opleiding Psychologie specialiseren op het gebied van Arbeids- en gezondheidspsychologie, Psychologie en gezondheid of Kind en ontwikkeling.

 • Specialisatie
 • Beroepsproduct
 • Afstudeeropdracht

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Onze docenten zijn verbonden met de academische wereld, werkzaam in de beroepspraktijk en bekend met de recente vakliteratuur. Via de online leeromgeving kun je bij hen terecht voor vakinhoudelijke vragen en feedback. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

De voordelen van NTI op een rij

 • Wettelijk erkend getuigschrift
 • Alle vakliteratuur inbegrepen bij het lesgeld
 • Uitstekend te combineren met je baan
 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Gratis 2 jaar verlenging van je studietijd

Studeren bij NTI

Wil je doorgroeien in jouw werk en een erkende opleiding volgen die perfect te combineren is met jouw baan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Kennis direct toepassen in jouw functie

Studeren via jouw online leeromgeving

FlexibelStuderen®

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Toelatingseisen

Je kunt de Master in Toegepaste psychologie voor professionals volgen als je een HBO Bachelor- of academische opleiding hebt afgerond. Heb je dit niet, dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Daarnaast heb je ten minste 2 jaar relevante werkervaring.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de opleiding en de toelatingseisen? Vraag dan een studieadviesgesprek aan. Uiteraard gratis en vrijblijvend. Zo kom je meer te weten over de inhoud van de opleiding, het lesmateriaal en de online leeromgeving. 

Examen

Afronding

Je rondt de HBO Master in Toegepaste psychologie voor professionals af met een afstudeeropdracht. Je krijgt hiervoor een persoonlijke afstudeer begeleider toegewezen. Hij of zij begeleidt je naar een optimaal resultaat. Voordat je aan je afstudeeropdracht begint heb je alle praktijkbijeenkomsten bezocht en de bijbehorende praktijkopdrachten met een voldoende afgerond. Hetzelfde geldt voor de schriftelijke eindopdrachten van de masterclasses.

Uitvoering door Hogeschool NCOI

NCOI heeft NTI (expert op het gebied van flexibel studeren) toegestaan om een NTI variant te maken van de Master in Toegepaste psychologie voor professionals van NCOI Opleidingen. Het programma en de inhoud van de opleiding staan vast en NTI-studenten die deze opleiding volgen worden begeleid door de professionals van NTI. De Master in Toegepaste psychologie voor professionals van NCOI Opleidingen is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van Onderwijs. Het betekent ook dat de opleiding perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Bekijk meer over de kwaliteit van Hogeschool NTI.

Erkende mastergraad: Master of Science (MSc)

Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift Master in Toegepaste psychologie voor professionals. Je mag dan de graad Master of Science (MSc) voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. In het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) is Hogeschool NCOI bevoegd om graden (Bachelor of Master) te verlenen. Het getuigschrift leidt niet tot een BIG/NIP-registratie. 

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo 250pxb

 

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 116,00 per maand.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Met de Master in Toegepaste psychologie voor professionals profiteer je van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat we geen extra kosten in rekening brengen voor: vakliteratuur, studiemateriaal, diplomering en reprorecht. Je betaalt dus alleen voor het lesgeld en de examenkosten. Extra tijd nodig? Geen probleem! Je krijgt gratis 2 jaar extra de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden.

Kosten Master in Toegepaste psychologie voor professionals 6006

Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 549,95 24 maanden
Examenkosten € 116,00 24 maanden
Studiemateriaal gratis
Inschrijfgeld en dossiervorming € 150,00 Eenmalig
Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Praktijkdagen met vakdocenten
 • Jouw diplomering

Veelgestelde vragen

Wat kun je met een Master Toegepaste psychologie?

Na afronding van de hbo master Toegepaste psychologie mag je de graad Master of Science voeren. Je bent breed opgeleid zodat je verschillende kanten op kunt na je opleiding. Tijdens de opleiding maak je opdrachten en casussen die je koppelt aan de werkpraktijk. Een efficiënte manier van leren waar ook nog eens jouw werkomgeving van profiteert.

Kan ik de Master Toegepaste psychologie in deeltijd volgen?

Bij NTI kun je de masteropleiding hbo toegepaste psychologie in deeltijd volgen. Wil jij een opleiding volgen naast je werk of gezinsleven? Met FlexibelStuderen® van NTI volg je een erkende opleiding op jouw manier. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Tijdens de deeltijd opleiding leer je hetzelfde als tijdens een voltijd opleiding, maar dan bepaal je zelf het studietempo en hoef je niet verplicht in de schoolbanken te zitten. Ontdek nog meer voordelen van FlexibelStuderen® bij NTI.

Ervaringen

Master in Toegepaste psychologie voor professionals

4.5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

L. Henzen

Op het moment van schrijven ben ik halverwege mijn specialisatie en hoop ik over twee maanden te kunnen beginnen met mijn afstudeeronderzoek.

Ik ervaar de Master Toegepaste Psychologie in de eerste plaats als een cadeau aan mijzelf. Het is echter ook een cadeau voor mijn werkgever en breder gezien ook voor het werkveld waarin ik werk (Jeugd, Zorg en Welzijn). De master heeft verdieping gebracht in mijn werk en zorgt ervoor dat ik uitvoerende professionals beter kan adviseren bij complexe casuïstiek en beter kan coachen in hun beroepsontwikkeling. Daarnaast sluit de master goed aan bij de signalerende en adviserende rol die ik heb richting het bestuur, het management, inkoop en beleid van de gemeente waar ik werk.

De flexibiliteit van de opleiding sluit goed aan mijn leven en mijn manier van studeren. Ik kan een sprint maken wanneer ik dat wil en daar ruimte voor heb, maar kan ook even wat rustiger aan doen wanneer dat nodig is. Heel fijn.

De docenten zijn deskundig, de feedback is leerzaam en de mentor is een zeer ondersteunend.

Onlangs is er ook een nieuwe digitale leeromgeving gelanceerd wat voor verbeteringen heeft gezorgd.

Het doen van een master en zeker op deze flexibele manier vereist wel veel discipline. Ik vind dat nieuwe studenten zich dat wel bij inschrijving goed moeten realiseren. Je bent wel echt zelf verantwoordelijk voor je eigen leerproces, maar in principe ben je dat natuurlijk altijd.

Ik raad de Master Toegepaste Psychologie voor Professionals zeker aan.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.