Omschrijving

Word onmisbaar voor bedrijven als juridisch medewerker!

Heb je wet- en regelgeving altijd al interessant gevonden? Ben je nauwkeurig, en ambieer je een carrière in het juridisch vakgebied? Dan is de opleiding Juridisch Medewerker zeker iets voor jou! Als juridisch medewerker ondersteun je bedrijven met verschillende inhoudelijke werkzaamheden. Van het controleren van dossiers en vergunningen, tot het te woord staan van mensen met juridische problemen. Jij bent een echte duizendpoot die zich buigt over tal van juridische vraagstukken. Wanneer je deze opleiding afrondt, beschik je over een brede basiskennis van het recht, waarmee je specialisten kan bijstaan in een juridische praktijk.

 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Inhoud

Wat leer je?

Aan de hand van praktijkgerichte oefeningen, je digitale leeromgeving en een reader doe je alle vaardigheden op die je als juridisch medewerker nodig hebt. De opleiding is opgedeeld in drie modules. In de eerste module krijg je meer kennis over juridische basistermen en -begrippen. Vervolgens kom je alles te weten over het werken in de juridische praktijk. Tot slot leer je hoe je bedrijven kunt ondersteunen met jouw kennis van het recht. Je leert dossiers te beheren en rechtsvragen van klanten te beantwoorden. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met hbo-niveau.

Studieprogramma

Basis recht

 • Basiskennis in juridische termen en begrippen
 • Juridische casussen en feiten kwalificeren
 • Rechtsbronnen benoemen
 • Juridische databanken en naslagwerken doorzoeken


Juridische praktijk

 • Brieven opstellen en verwerken
 • Brieven en e-mails overzichtelijk opmaken, controleren en redigeren
 • Brieven en e-mails op een betrouwbare wijze verzenden
 • De vormvereisten van processtukken uitleggen, opzoeken en controleren
 • Modellen voor processtukken raadplegen en gebruiken
 • Processtukken redigeren 
 • Processtukken op een juiste en betrouwbare wijze verzenden en indienen


Juridische ondersteuning

 • Een juridisch dossier beheren (aanmaken, aanvullen, overdragen, termijnen bewaken)
 • Interne klanten informeren op basis van juridische vragen
 • Ontwikkelingen personeelsgebied
 • Rechtsvragen formuleren 
 

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Juridisch Medewerker maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Juridisch Medewerker te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af? 

Je sluit de opleiding Juridisch Medewerker af met drie verschillende eindopdrachten. Je maakt deze opdrachten in je eigen tijd en levert ze digitaal in wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 17,50 per maand. 

Vraag een certificaat aan!

Na de opleiding Juridisch Medewerker kun je een certificaat aanvragen als bewijs van deelname. De kosten hiervoor zijn € 34,95. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe. Als je bij de inschrijving al aangeeft dat je na afloop een certificaat wil ontvangen, krijg je € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Juridisch medewerker 5240

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Juridisch Medewerker, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.