Omschrijving

Breng inclusiviteit in de praktijk

In het sociale domein is inclusie van groot belang. Als professional krijg je namelijk steeds meer te maken met individuen die onderling sterk van elkaar kunnen verschillen op allerlei gebieden, zoals etniciteit, gender, religie, cultuur en sociale achtergrond. In deze steeds diverser wordende samenleving is het van belang dat iedereen een plek heeft en kan meedoen. De beroepsopleiding Inclusief werken is speciaal ontwikkeld om je te ondersteunen bij het omgaan met deze diversiteit. Tijdens deze opleiding leer je inclusiviteit te bevorderen in je werk, en verken je verschillende relevante maatschappelijke thema's. Dit alles met als doel dat jij optimaal kunt functioneren in jouw rol als professional!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de opleiding maak je gebruik van een aantal boeken en een digitale leeromgeving, waarin je handige informatie, video's en opdrachten kunt vinden.

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Diversiteit en inclusie
 • Superdiversiteit
 • Intersectionaliteit
 • Gender en sekse
 • Religie en levensbeschouwing
 • Migratie
 • Cultuur
 • Uitsluitingsmechanismen
 • Maatschappelijke ongelijkheid en armoede
 • Transcultureel systemisch werken
 • De sociale professional

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Deze opleiding is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Social Work. Je bent dus verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Inclusief werken te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

NTI-certificaat

Deze opleiding is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je Inclusief werken met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van NTI. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de opleiding Inclusief werken af met een digitaal examen. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

Kan ik doorstuderen?

Heb je deze opleiding succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan is de HBO Bachelor Social Work een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze HBO Bachelor kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Inclusief werken 150

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.