Omschrijving

Grieks leren? Met deze cursus kom je een heel eind!

De mooie zee, het heerlijke weer en de goddelijke keuken! Als je eenmaal Griekenland hebt bezocht, wil je weer terug. Maak je vakantie nog leuker door Nieuwgrieks te leren. Met deze online cursus leer je stap voor stap deze fascinerende taal. De nadruk ligt op het Grieks dat in gewone dagelijkse situaties gebruikt wordt. Je gaat flink oefenen met spreken, luisteren, lezen en schrijven. Na afloop beheers je ruim 1500 Griekse woorden. Je kunt corresponderen, teksten over allerlei onderwerpen begrijpen en alledaagse gesprekken voeren. Start vandaag nog met de praktijkgerichte cursus Grieks!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Monique Verkade

Ik vind het een hele duidelijke studie. Alles wordt goed uitgelegd, je hebt veel herhalingen en de stappen zijn klein waardoor je de stof goed kunt begrijpen en onthouden. Ik vind het een hele duidelijke studie. Alles wordt goed uitgelegd, je hebt veel herhalingen en de stappen zijn klein waardoor je de stof goed kunt begrijpen en onthouden.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je?

In deze cursus leer je de basis van het Dimotikí, ofwel 'Nieuwgrieks', de officiële naam van de taal die men in Griekenland spreekt. In de 48 lessen leer je veel nieuwe woorden, zinnen en begrippen. Ook wordt de grammatica behandeld. Vervolgens maak je oefeningen waarmee je je spreek-, luister-, schrijf- en leesvaardigheden traint. De combinatie van leren en oefenen, zowel mondeling als schriftelijk, zorgt ervoor dat je de stof beter onthoudt.

Tijdens de cursus Grieks komen de volgende onderwerpen aan bod: 

Studieprogramma

 • Het Griekse alfabet
 • Grammatica
 • Woordenschat
 • Dagen en maanden
 • Telwoorden
 • Klokkijken
 • Iemand begroeten
 • Gesprekken voeren
 • De Griekse cultuur  
 

Aan de slag

Wij maken het studeren zo eenvoudig mogelijk, zodat jij al je energie kunt stoppen in de leerstof. Je krijgt mooie lesboeken, een overzichtelijke online leeromgeving en handige studietools. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Hierin houd je ook contact met je docent. Je levert er opdrachten in en ontvangt feedback.

Oefen je uitspraak

Al ken je nog zo veel woorden, als je ze verkeerd uitspreekt, begrijpen mensen je nog niet. Dat is zonde! Veel aandacht is er daarom voor uitspraak. In de online omgeving luister je naar teksten van moedertaalsprekers. Je spreekt zelf ook teksten in en stuurt deze naar je docent.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Jouw voordelen

Kies je voor NTI? Dan kun je van ons het volgende verwachten:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Iedereen kan meedoen aan de cursus Grieks voor beginners. Er zijn geen toelatingseisen.

Vragen?

Heb je vragen over de cursus Grieks voor beginners? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Grieks voor beginners afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen. Je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Kosten Nieuwgrieks voor beginners 1508

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Grieks voor beginners, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Grieks voor beginners

4.5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Monique Verkade

Ik vind het een hele duidelijke studie. Alles wordt goed uitgelegd, je hebt veel herhalingen en de stappen zijn klein waardoor je de stof goed kunt begrijpen en onthouden.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.