Omschrijving

Ontwikkel je Frans van niveau A1 naar A2

Spreek je al een woordje Frans, maar wil je voor je werk of opleiding gesprekken kunnen voeren op Frans A2 niveau? Start dan nu met de cursus Frans A2. Alle vaardigheden komen aan bod, zodat jij in verschillende situaties goed uit de voeten kunt in het Frans. Bestel in een restaurant in vloeiend Frans, volg een rondleiding in het museum of maak een afspraak in het Frans. Je wordt goed voorbereid op het examen van de Alliance Française. Als je slaagt ontvang je een officieel certificaat, waarmee je bij veel Franse bedrijven en scholen terecht kunt.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Van start met Frans A2

De cursus Frans A2 richt zich op zowel mondelinge als schriftelijke vaardigheden. Aan de hand van teksten en geluidsbestanden in de online leeromgeving ga je actief aan de slag met de Franse taal. Oefeningen met grammatica en nieuwe woorden zijn verwerkt in praktische thema’s. Je maakt een aantal opdrachten waarop je docent feedback levert. De lesstof is onderverdeeld in onderstaande thema’s.

Studieprogramma

In de cursus Frans A2 komen de volgende thema's aan bod:

 • Tijdsaanduidingen
 • Afspraken maken
 • Dagen van de week
 • Kleuren
 • Personen beschrijven
 • Emoties
 • De weg vragen en route beschrijvingen
 • Vrijetijdsbesteding
 • Feestdagen
 • Werkwoorden
 • Voornaamwoorden

Oefen je uitspraak

Al ken je nog zo veel woorden, als je ze verkeerd uitspreekt begrijpen mensen je nog niet. Dat is zonde! Veel aandacht is er daarom voor uitspraak. In je online omgeving vind je allerlei gesproken teksten van mensen met Frans als moedertaal. Je spreekt zelf ook teksten in en stuurt deze naar je docent. Je krijgt snel feedback terug.

Test jezelf met de MemoTrainer

De MemoTrainer is een slimme tool waarmee je nieuwe woorden leert, maar ook woorden uit eerdere lessen herhaalt. Bovendien houdt hij jouw voortgang in de gaten en stuurt bij waar nodig: woorden of termen waarmee je moeite hebt, komen vaker terug. De MemoTrainer is ook te downloaden als app.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Jouw voordelen

Kies je voor NTI? Dan kun je van ons het volgende verwachten:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Test je woordenschat met de MemoTrainer app

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Enige voorkennis nodig

Voor de cursus Frans A2 is het handig als je niveau A1 al beheerst. Je hebt een kleine woordenschat en kent de primaire grammatica. Je kunt basiszinnen begrijpen en gebruiken en kunt je bijvoorbeeld voorstellen aan anderen.

Vragen?

Heb je nog vragen over het niveau of de inhoud van de cursus Frans A2? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Ga voor een internationaal erkend DELF diploma

Als afronding van de cursus Frans A2 kun je deelnemen aan het examen van de Alliance Française. Als je slaagt, ontvang je het officiële DELF diploma, dat is erkend door het Franse Ministerie van Onderwijs. Hiermee kun je overal ter wereld aantonen dat je Frans beheerst op A2 niveau van het ERK (Europees Referentiekader). Kijk hier voor meer informatie over het examen en de examenkosten.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je ook een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe. Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink het aan bij de inschrijving en ontvang € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen. Je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Kosten Frans A2 3345

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.