→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Onderzoek lichaam en geest met de cursus Sportpsychologie

Doe je zelf aan sport? Ben je coach? Bestuurslid? Of ‘gewoon’ toeschouwer? Wat je ook doet in de sport, de NTI-cursus Sportpsychologie opent beslist je ogen voor de boeiende psychologische aspecten van sportgedrag. En dat kan erg nuttig zijn. Voor jezelf, als je bijvoorbeeld voetbalt of hardloopt en net dat beetje extra wilt geven. Of als je een pupillenelftal traint en je je F’jes nog meer speelplezier wilt geven. Of als je juist je ploeg vol pubers wilt bewegen tot goede prestaties.

Is deze cursus iets voor mij?

In ieder sportmens vormen lichaam, geest en ziel één geheel. Om sportief succes te boeken, moeten alle drie de elementen in balans zijn. Naast de noodzakelijke lichamelijke conditie is ook de mentale gesteldheid van een sporter bepalend voor zijn welzijn en zijn prestatie. Juist daarmee houdt de sportpsychologie zich bezig. Ben jij hierin geïnteresseerd? Dan is deze cursus echt iets voor jou. Na voltooiing van deze cursus weet je hoe sportprestaties zijn verbonden met de menselijke psyche.

Inhoud

Wat leer ik?

De cursus Sportpsychologie van het NTI bestaat uit tien modules. Het lesmateriaal bestaat uit veel praktische oefeningen, onderzoek en informatie uit casestudies.

Je krijgt een volledig overzicht van de huidige stand van zaken in de psychologie van sportgedrag en prestatie. Dankzij oefeningen onder het motto ‘Hoe sta je ervoor?’, aan het slot van ieder hoofdstuk, krijg je direct meer zelfbewustzijn. Je wordt voortdurend aangespoord om de suggesties en adviezen uit iedere les zoveel mogelijk toe te passen. Zo wordt het volgen van de cursus Sportpsychologie ook echt een levende ervaring voor je.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Gezondheidspsychologie in relatie tot topsport
 • Essentiële elementen van sportprestaties
 • Invloed van opvoeding op deelname aan sporten op wedstrijdniveau
 • Betekenis van vaardigheid op topprestaties
 • De rol van persoonlijkheid bij de vorming van kampioenen
 • Specifieke trainingsprogramma’s die nodig zijn om de ideale prestatietoestand te bereiken
 • Feitelijke toepassing van deze elementen op de werkvloer of het veld: Psychological Skills Training (PST)
 • Invloeden van publiek op sport en de instelling van sportploegen (teamhouding)

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw docent en studiecoach. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om een cursus te volgen bij het NTI is een bepaalde vooropleiding niet noodzakelijk. Dat geldt dus ook voor de cursus Sportpsychologie. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je wordt tijdens de cursus begeleid door ervaren docenten.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Sportpsychologie afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Sportpsychologie. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Sportpsychologie 1668

Studietempo in maanden 3 Maanden 6 Maanden * 9 Maanden
Uren per week 8 4 3
Lesgeld per maand € 234,50 € 117,25 € 78,25
Nu met 50% korting € 117,25 € 58,63 € 39,13
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 3 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je studeert bij een door het Ministerie erkende onderwijsinstelling

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Sportpsychologie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Sportpsychologie

4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Hoe de studie tot stand is gekomen, alsmede een stukje voorgeschiedenis, vond ik erg interessant. Je wordt middels huiswerkopdrachten aan het werk gezet, om de theorie te spiegelen aan de praktijk. Mijn verwachting dat de theorie zou worden getoetst middels opdrachten waarvoor je in gesprek zou moeten met sporters of trainers, kwam niet uit. Dat vond ik wel jammer. Doch de eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen, dat de meeste trainers het denk ik niet aandurven om de trainingsinhoud af te stemmen met de sporters zelf.

Mijn kennis van sport is verruimd en ik heb er een andere kijk op gekregen.

Bekijk alle ervaringen