Omschrijving

Voor een volledig beeld van voeding en eetgewoontes

Wil jij voor je werk meer leren over voeding? Wil jij bijvoorbeeld anderen helpen met een gezond voedingspatroon? Volg dan de uitgebreide cursus voedingsleer. Er is al heel veel geschreven over voeding, zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om de zo veel tijd verschijnt weer een wonderdieet of een nieuwe hype. In je omgeving hoor je vast wel eens advies over wat goed is en wat juist niet, maar of het ook klopt? Na deze cursus Voedingsleer ben jij goed geïnformeerd over voeding, voedingspatronen en leefstijl? Je verdiept je in voedingsleer en leert verschillende visies kennen.

Nieuwsgierig? Diëtist Iris de Goede van ‘Fit met Iris’ werkte mee aan de cursus Voedingsleer. In het filmpje vertelt ze meer over de inhoud.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

maria, 38 jaar, zevenhuizen

leuke opleiding, heel leerzaam. leuke opleiding, heel leerzaam. aangezien er zelf geen praktijkdagen bijzaten, heb ik zelf een praktijkdag kunnen regelen in het ziekenhuis, ik heb daar een dag mee kunnen lopen met een voedingsassistente. erg leerzaam. ik vond het contact met de mentoren prettig. ik kon er 9 maand over doen, maar heb er 3 maand over gedaan, ik ga zeker nog een opleiding/cursus uitkiezen. ik heb gisteren (6 april) mijn examen gedaan op een locatie in assen. nu 3 week wachten op de uitslag spannenddddd. dat vind ik wel een minpuntje, dat je zolang moet wachten op de uitslag.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

In de cursus Voedingsleer beginnen we met de basis: wat zijn eiwitten, koolhydraten en vetten? Wat doen deze stoffen met je lichaam en hoe worden ze verwerkt? Ook krijg je inzicht in de bouw en werking van het lichaam. Je leert bijvoorbeeld hoe voedsel in het lichaam wordt opgenomen. Na de basis ligt de nadruk op diverse diëten en leefstijlen zoals paleo, veganisme en vasten. De kenmerken, aandachtspunten en voor- en nadelen worden behandeld. Zo weet je straks alles over de verschillende visies op voeding.

Studieprogramma

 

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels
 • Vitaminen, mineralen en spoorelementen
 • Anatomie
 • Hart- en vaatstelsel en de invloed van voeding
 • De werking van het spijsverteringsstelsel
 • De schijf van vijf van het Voedingscentrum
 • Product- en warenkennis
 • Bereiding, voedselveiligheid en hygiëne
 • Vegetarisch eten
 • Plantaardig eten/veganisme
 • Orthomoleculair eten
 • Supplementen
 • Hormoonproof eten
 • Vasten
 • Koolhydraatarm eten
 • Paleo

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Voedingsleer. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Voedingsleer afgerond? Dan kun je een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Voedingsleer 1565

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Voedingsleer, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Voedingsleer

4.5 sterren - gebaseerd op 8 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

NTI Student, 34 jaar, Assen

Een erg gevarieerde cursus! Erg interessant. Ik heb vooral het contact met de mentor als zeer goed ervaren.
Ik raad anderen de cursus Voedingsleer zeker aan! Zelf ben ik nu net gestart met de opleiding gewichtsconsulent via het NTI, ter aanvulling op deze cursus..

I.M. valk-Swaanswijk

Uitstekend! Erg interessant. Jammer dat er geen vervolgopleiding achter zit!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.