→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Elke dag profijt van de cursus Gezonde voeding

Je hebt elke dag opnieuw met voeding te maken. Gezond eten vormt een belangrijk onderdeel van een goede gezondheid. De relatie tussen het lichaam en voeding staat centraal in deze cursus. Wil jij graag aan de slag als diëtist of gewichtsconsulent? Dan is de cursus Gezonde voeding de perfecte keuze voor jou. Je leert hoe je mensen van verschillende leeftijden het beste kunt adviseren over voeding en voedingssupplementen.

Iets voor jou? Wacht niet langer en schrijf je nu in voor deze leerzame cursus van het NTI!

Is deze cursus iets voor mij?

Wil jij graag gezonder eten en ben je benieuwd wat voedingsstoffen met jouw lichaam doen?  Dan is deze cursus echt iets voor jou! Na afloop ben je in staat om zowel ouderen als jongeren advies te geven over voeding en voedingssupplementen. Je weet meer over de Schijf van Vijf en het effect en belang van eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen.

Inhoud

Wat leer ik?

Naast de belangrijkste voedingsmiddelen en voedingssupplementen ga je tijdens de cursus Gezonde voeding in op de bereiding en hygiëne van voedsel. Ook de vertering van voedsel in het menselijk lichaam wordt besproken. Na afronding van de cursus heeft voedsel geen geheimen meer voor jou. De auteur die het boeiende lesmateriaal heeft geschreven, is jouw docent.

Studieprogramma

In de NTI-cursus Gezonde voeding ga je aan de slag met de volgende lesonderwerpen:

 • Relatie tussen lichaam en voeding
 • Samenstelling van voedsel
 • Belang van de Schijf van Vijf
 • Eiwitten
 • Koolhydraten
 • Vetten
 • Voedingsvezels
 • Vitaminen
 • Mineralen
 • Product- en warenkennis
 • Hygiëne en bereiding van voedsel
 • Vegetariërs
 • Anatomie
 • Werking van de spijsvertering
 • Opname van voedingsstoffen door het lichaam

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw docent en studiecoach. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Gezonde voeding te volgen bij het NTI is een bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Jouw ervaren docent begeleidt je gedurende de cursus.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Gezonde voeding afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Gezonde voeding. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Gezonde voeding 1564

Studietempo in maanden 2 Maanden 5 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 10 4 3
Lesgeld per maand € 306,00 € 122,50 € 76,50
Nu met 50% korting € 153,00 € 61,25 € 38,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 8 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je studeert bij een door het Ministerie erkende onderwijsinstelling

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Gezonde voeding, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Gezonde voeding

4.5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Hele leuke cursus. Sommige hoofdstukken waren best pittig, maar goed om te doen. Heb er veel van opgestoken en ga nu verder met de cursus Gezond en Fit.

Het had van mij wel in een half jaar gekund. Het is vrij makkelijk te volgen en je bent eigenlijk vrij snel door een hoofdstuk heen.

Bekijk alle ervaringen