Omschrijving

Elke dag profijt van de cursus Gezonde voeding

Gezond eten is de basis van een goede gezondheid. Maar wat is gezonde voeding? Natuurlijk heb je wel een idee, maar echt duidelijk is het soms niet. In de reclame of op verpakkingen wordt van alles beweerd, maar of het ook klopt…Dan blijkt opeens dat dat gezond uitziende vruchtensapje net zo veel suiker bevat als cola. Met de cursus Gezonde voeding krijg je helderheid. Zo heb je straks een volledig beeld van wat voeding met je doet. Je weet hoe je lekker en gezond eet en kunt ook anderen adviseren over voedsel.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Een erg fijne cursus met veel informatie over diverse verschillende voeding en voedingsmiddelen. Een erg fijne cursus met veel informatie over diverse verschillende voeding en voedingsmiddelen. Op deze manier is het niet zo ingewikkeld om gezond te eten en te leven. Veel tips en leuke recepten. Ik zou de cursus iedereen aanraden want moeilijk is het niet.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Welke vitaminen en andere belangrijke voedingsstoffen zijn er, waarvoor heb je ze precies nodig en in welke voedingsproducten zitten ze? In de cursus Gezonde voeding krijg je antwoord op deze vragen. Je leert alles wat je moet weten over gezond eten. Daarbij kijk je ook kritisch naar je eigen voedingspatroon.

Studieprogramma

In de NTI-cursus Gezonde voeding ga je aan de slag met de volgende lesonderwerpen:

 • Relatie tussen lichaam en voeding
 • Samenstelling van voedsel
 • Belang van de Schijf van Vijf
 • Eiwitten
 • Koolhydraten
 • Vetten
 • Voedingsvezels
 • Vitaminen
 • Mineralen
 • Product- en warenkennis
 • Hygiëne en bereiding van voedsel
 • Vegetariërs
 • Anatomie
 • Werking van de spijsvertering
 • Opname van voedingsstoffen door het lichaam

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Gezonde voeding. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Gezonde voeding afgerond? Dan kun je een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Gezonde voeding 1564

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Gezonde voeding, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Gezonde voeding

4.5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Hele leuke cursus. Sommige hoofdstukken waren best pittig, maar goed om te doen. Heb er veel van opgestoken en ga nu verder met de cursus Gezond en Fit.

Het had van mij wel in een half jaar gekund. Het is vrij makkelijk te volgen en je bent eigenlijk vrij snel door een hoofdstuk heen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.