Het is super moeilijk in te schatten wat je met dit soort weer aan moet trekken!  Als je naar het straatbeeld kijkt, is te zien dat vele onder ons moeite hebben met te bedenken wat ze aan moeten. Korte broeken en winterjassen wisselen elkaar af. Afschuwelijk! Voor iedereen die zichzelf hier in herkent, wat tips!

Gisteren nog. Ik fietste in mijn zomerjas met daar onder een t-shirt aan, richting de stad. Ik wist niet hoe snel ik terug moest fietsen, want man wat was het koud. Zwaar gefrustreerd trok ik de volgende dag een hippe gestreepte top aan met lange mouw. Daaroverheen een leren jasje. Al zwetend kwam ik aan op de plaats van bestemming. Dit soort weer is zwaar frustrerend. Je weet niet meer wat je aan moet!

Na lang te zitten tobben ben ik er achter gekomen hoe ik mij het beste kan kleden op dit soort weersomstandigheden. Eigenlijk is het vrij voor de hand liggend. Schaf een paar simpele en tijdloze 'basic' vestjes aan. Je zou dan in principe met dit weer (uitgaande van dat het minimaal 16 graden is) altijd een t-shirt kunnen dragen met daar overheen een basic vestje. Zomerjasje er over heen en 'hupsakee'! Blijkt het buiten toch warmer dan verwacht? Dan trek je het vestje uit en prop je het met gemak in je tas. Die basic vestjes omvatten vaak ook niet zo veel stof, waardoor het wel in de gemiddelde tas te proppen valt.

Is het toch 12 graden? Kies dan voor warmere stoffen in een lichte kleur. Zo zijn er bijvoorbeeld heerlijke wollen vestjes/ truien e.d. in een mooie lichte kleur. Denk aan de pasteltinten die we veel langs zien schuiven. Een lichte jeans doet ook veel goeds aan een iets te winterse outfit. Mooi alternatief.

Zelf aan de slag?

Wil jij alles leren over modestyling en het zelf maken van kleding? Bekijk dan een van de volgende cursussen:

Volg ons op Instagram

Klik hier