Omschrijving

Zet jouw creativiteit in voor een perfect interieur

Met deze binnenhuisarchitect opleiding word je opgeleid tot een allround expert op het gebied van interieur design. Je komt alles te weten over materialen, producten, kleuren en trends. Jouw interieurconcepten transformeer je in plattegronden op schaal, moodboards en andere inspirerende visualisaties. Na afloop weet je hoe je een interieur ontwerpt dat aansluit op de wensen van de opdrachtgever. En bezit je ook nog eens een diploma dat erkend wordt door de branche!

Waar kun je terecht na de opleiding?

Na een succesvolle afronding van de binnenhuisarchitect opleiding kun je op freelance basis werken of in vast dienstverband. Bijvoorbeeld bij (interieur)architecten, interieurstylisten, woningbouwverenigingen, makelaars, aannemers, projectontwikkelaars, woonwarenhuizen en retailorganisaties.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens deze opleiding Binnenhuisarchitectuur leer je alle kennis en vaardigheden die een goede interieur designer nodig heeft. Je volgt ook nog eens 3 inspirerende praktijktrainingen. Het huiswerk van de binnenhuisarchitect opleiding bestaat uit moodboards, plattegronden, stoffen staaltjes, stukjes tapijt en nog meer praktische uitvoeringen. Houd er dus rekening mee dat je het huiswerk per post moet insturen naar je docent.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Studieprogramma

 • Interieurstijlen, interieurtypen en interieurtrends
 • Geschiedenis van de interieurvormgeving
 • Ontwerpuitgangspunten
 • Ontwerpproces
 • Plattegrond
 • Gebruiksfuncties van ruimten
 • Meubelplanning
 • Basisvoorzieningen
 • Visualisaties van interieurontwerpen
 • Verlichtingsplanning
 • De badkamer
 • De keuken
 • Materialen en hun interieureffecten (vloeren, wanden, plafonds)
 • Kleuren in het interieur
 • Slaapkamer
 • Kunst in het interieur
 • Trappen en deuren 

Inclusief 3 praktijkdagen

Tijdens de opleiding Binnenhuisarchitectuur volg je 3 leuke praktijktrainingen. Je krijgt onder andere een training over het tekenen van plattegronden en perspectieven. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn communicatie en presentatietechnieken. Zo leer je hoe je jouw ontwerp het beste kunt presenteren.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Je eigen schetsmateriaal

Houd er rekening mee dat je voor deze opleiding ook eigen materiaal moet aanschaffen. Voor het maken van opdrachten en het oefenen met schetsen heb je bijvoorbeeld verschillende soorten papier, potloden, fineliners, kleuren en een liniaal nodig. Iedere architect heeft bepaalde voorkeuren hierin en daarom is dit schetsmateriaal niet bij het lespakket inbegrepen. 

Zo ga je aan de slag met de opleiding

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Binnenhuisarchitectuur. Het niveau is vergelijkbaar met mbo 4.

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

EHCB-examen

Je kunt de opleiding afsluiten met een examen bij het Examenbureau voor Handelsopleidingen en Creatieve Beroepen (EHCB). Als je slaagt, ontvang je het erkende diploma Binnenhuisarchitectuur. Kijk voor meer informatie over het examen en de examenkosten op hun website.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding Binnenhuisarchitectuur afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35,75. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. 

Na afloop ben je binnenhuisontwerper

Na afronding van deze opleiding mag je jezelf (interieur-/binnenhuis)ontwerper of designer noemen. De titel (interieur-/binnenhuis)architect is wettelijk beschermd door de Wet op de architectentitel. Wil jij deze titel graag, dan kun je een masteropleiding volgen waarmee je je kunt inschrijven in het architectenregister. Zie www.architectenregister.nl voor meer informatie.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur 1590

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.