Omschrijving

Begeleid cliënten naar een gezonde levensstijl

Wil jij anderen graag helpen aan een gezond eet- en leefpatroon? Dan is de Gewichtsconsulent opleiding iets voor jou. Je leert alles over gezonde voeding, coachen én ondernemen. Je gaat aan de slag met een eigen ondernemingsplan en begeleidt minimaal drie cliënten. Alles om jou klaar te stomen tot een erkend en succesvol gewichtsconsulent. Begint het al te kriebelen? Lees snel verder!

BGN-erkende opleiding

Onze opleiding is erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit betekent dat je voorbereid wordt op de volgende kerntaken:

 • Het adviseren over en begeleiden bij gedragsverandering op het gebied van voeding, beweging en leefstijl
 • Het geven van lezingen, workshops en cursussen op het gebied van een gezonde leefstijl
 • Het leiden van een onderneming

 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Ben blij dat ik deze studie naast mijn fulltime baan kan doen. Heerlijk om alles in mijn eigen tijd te kunnen doen waardoor er geen druk op ligt. Heel erg tevreden met de lesstof! Ben blij dat ik deze studie naast mijn fulltime baan kan doen. Heerlijk om alles in mijn eigen tijd te kunnen doen waardoor er geen druk op ligt. Heel erg tevreden met de lesstof!

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de opleiding Gewichtsconsulent leer je hoe je mensen begeleidt naar een gezonde levensstijl. Natuurlijk kom je alles te weten over voeding, voedingsmiddelen en -stoffen. Ook krijg je veel kennis over de bouw en werking van het lichaam, bijvoorbeeld hoe het lichaam voedsel opneemt. Je kunt wel vertellen wat het beste is voor je cliënt, maar hoe zorg je ervoor dat het advies ook daadwerkelijk opgevolgd wordt? Veel aandacht is er daarom voor gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering. Ook leer je enkele ondernemersvaardigheden die nodig zijn als je een eigen praktijk wil beginnen.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Gezonde voeding
 • Anatomie en fysiologie
 • Pathologie en ziekteleer
 • Gezond gewicht
 • Begeleiden, voorlichten en coachen
 • Meten en bewegen
 • Praktijkvoering gewichtsconsulent
 • Ondernemen 

Inclusief praktijkbijeenkomst

Tijdens de gewichtsconsulent opleiding volg jij een praktijkdag. Een inspirerende bijeenkomst waarbij je tips en tricks krijgt om jouw doelgroep beter te kunnen coachen. Samen met je medestudenten ga je aan de slag met diverse coachings- en gesprekstechnieken.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 12 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Oud-wereldkampioen schaatsen en NTI-student Gewichtsconsulent Barbara de Loor vertelt over haar ervaringen met de opleiding

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Haal het erkende branchediploma Gewichtsconsulent

De opleiding leidt je op tot de examens van Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI). Je doet een theoretisch examen en een mondeling portfolio-assessment. De totale examenkosten bedragen € 285,- en betaal je voordat je de examens aflegt bij TCI. Prijswijzigingen worden landelijk bepaald door de TCI. Kijk voor meer informatie op www.tci-examens.nlAls je slaagt, ontvang je het erkende branchediploma Gewichtsconsulent.

Sluit je aan bij de BGN

De opleiding Gewichtsconsulent van NTI is erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, dé beroepsvereniging voor professionele gewichtsconsulenten! Dit betekent dat je verzekerd bent van een kwalitatief goede opleiding. Na het behalen van het diploma kun jij je aansluiten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Kijk op https://gewichtsconsulenten.nl/lid-worden om te zien welke voordelen dit heeft.

logo BGN 250x80

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Gewichtsconsulent 1555

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

Vakopleiding Gewichtsconsulent

4 sterren - gebaseerd op 18 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ben blij dat ik deze studie naast mijn fulltime baan kan doen. Heerlijk om alles in mijn eigen tijd te kunnen doen waardoor er geen druk op ligt. Heel erg tevreden met de lesstof!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.