→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Je bent nooit klaar met leren

Als gewichtsconsulent is het belangrijk dat je je kennis op peil houdt en jezelf blijft ontwikkelen. NTI maakt dit mogelijk door 4 verschillende korte opleidingen aan te bieden over thema’s die gerelateerd zijn aan het vak. De specialisatie Voeding voor kinderen bijvoorbeeld. Als je deze succesvol afrondt, mag je jezelf officieel Kindergewichtsconsulent noemen en kinderen helpen naar een gezonder leefpatroon. Misschien heb je behoefte aan meer kennis over het menselijk lichaam, wil je je vaardigheden als coach verbeteren of je verdiepen in eetstoornissen. Binnen drie maanden heb je al die extra kennis in huis. Je kunt kiezen uit:

 • Verdieping Eetstoornissen
 • Verdieping Anatomie en fysiologie
 • Verdieping Coaching 
 • Specialisatie Voeding voor kinderen

Lees snel verder en bepaal wat bij jou past!

Nu 25% korting

Nu 25% korting op het lesgeld

NTI helpt jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je profiteert nu van maar liefst 25% korting!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Kies de verdieping die bij jou past

Bij NTI kun jij kiezen voor nascholing in een of meerdere thema's. De opleiding volg je in je eigen tempo en kun je kosteloos verlengen als je meer studietijd nodig hebt. Zo is de opleiding goed te combineren met je werk. Al in drie maanden heb jij het erkende NTI-diploma op zak. Lees hieronder meer over de onderwerpen die aan bod komen.

Nascholingspunten

De specialisatie Voeding voor kinderen en de verdiepingen Coaching en Eetstoornissen zijn geaccrediteerd door de branchevereniging BGN. Hiervoor kun je nascholingspunten behalen om jouw BGN-registratie te behouden.

Verdieping Eetstoornissen (met nascholingspunten)

<span>Verdieping Eetstoornissen</span>

Je gaat dieper in op verschillende eetstoornissen en de mogelijke behandelmethoden hiervan. Je bestudeert literatuur die je optimaal voorbereidt op het examen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Soorten eetstoornissen
 • Kenmerken en symptomen
 • Mogelijke oorzaken
 • Mogelijke behandelmethoden en herstel
 • Jouw rol als gewichtsconsulent

De verdieping Eetstoornissen is met 6,4 punten geaccrediteerd door de BGN. Op vertoon van het diploma Gewichtsconsulent verdieping Eetstoornissen kun je bij de BGN je nascholingspunten aanvragen.

Verdieping Anatomie en fysiologie

</span><span>Verdieping Anatomie en fysiologie</span><span>

Je gaat dieper in op de (medische) werking van het lichaam. Je bestudeert literatuur die je optimaal voorbereidt op het examen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Celleer
 • Weefselleer
 • Zenuwstelsel
 • Stofwisseling
 • Spijsvertering
 • Bouw en werking van het menselijk lichaam

Verdieping Coaching (met nascholingspunten)

</span><span>Verdieping Coaching</span><span>

Je gaat dieper in op het coachen van cliënten, specifieke coaching- en gesprekstechnieken, methodieken en instrumenten die een coach nodig heeft. Bij deze verdieping hoort een praktijkdag. Voordat je deelneemt aan de praktijkdag doorloop je de theorie, maak je de bijbehorende opgaven en lever je een vooropdracht in. Als afsluiting van de verdieping Coaching maak je een eindopdracht. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Fasen van het coachingstraject & gedragsverandering
 • (Basis)vaardigheden van een coach
 • Verschillende coachingstechnieken
 • (Motiverende) gespreksvoering
 • Kernkwadranten

Tijdens de praktijkdag worden deze onderwerpen behandeld door een vakdocent en ontmoet je je medestudenten. De verdieping Coaching is met 12 punten geaccrediteerd door de BGN. Op vertoon van het diploma Gewichtsconsulent verdieping Coaching kun je bij de BGN je nascholingspunten aanvragen.

Specialisatie Voeding voor kinderen (met nascholingspunten)

Specialisatie Voeding voor kinderen</span><span>

Je leert hoe je kinderen en ouders kunt helpen om kinderen op een speelse manier gezond te laten eten. Het coachen van het kind en de ouders is hierbij een belangrijk onderwerp. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Gezond gewicht
 • Voedingsadvies voor kinderen
 • Beweegadvies voor kinderen

Deze specialisatie leidt je op tot het door de BGN geaccrediteerde diploma. De specialisatie Voeding voor kinderen is met 15 punten geaccrediteerd door de BGN. Op vertoon van het diploma Voeding voor kinderen kun je bij de BGN je nascholingspunten aanvragen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

De specialisatie en losse verdiepingen zijn bedoeld voor personen die al werkzaam zijn als gewichtsconsulent. Je dient dus in het bezit te zijn van het branchediploma Gewichtsconsulent.

Vragen?

Neem gerust contact op met  onze studieadviseurs.

Examen

Examen en diploma

Je sluit de opleiding af met een theorie-examen. Als je slaagt, ontvang je een NTI-diploma. Doe je examen in de specialisatie Voeding voor kinderen, de verdieping Coaching of Eetstoornissen? Dan ben jij na succesvolle afronding in het bezit van een door de BGN-erkend diploma.

Examen doen waar en wanneer jij wilt

Bij NTI neem je het examen digitaal af, dat kan dagelijks op veel locaties in Nederland. Je plant zelf waar en wanneer je examen doet. Lees hier meer over de digitale examens.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Verdieping Eetstoornissen 1600

Kosten verdieping Anatomie en fysiologie 1561

Kosten verdieping Coaching 1558

Kosten Specialisatie Voeding voor kinderen 1563

Profiteer tijdelijk van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 25% korting bij deze opleiding. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Studietempo Specialisatie Voeding voor kinderen

De Specialisatie Voeding voor kinderen kan in 2 maanden afgerond worden, maar houd er rekening mee dat dit een grote investering zal vergen. Kies het tempo dat het beste in jouw leven past.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Vraag een offerte aan

Nu 25% korting

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.