→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Expert in nagels met deze Nagelstyling opleiding

Wil jij je ontwikkelen tot professioneel en allround nagelstylist? Kies dan voor de Nagelstyling opleiding van NTI. Tijdens deze opleiding maak je kennis met alle aspecten van het werk als nagelstylist én leer je hoe je een eigen bedrijf opstart. Onderdelen van de Nagelstyling opleiding zijn onder andere het zetten van kunstnagels van acryl, gel en fiberglas. Je leert alles over de verzorging van handen en nagels voor het mooiste eindresultaat. Maar ook ondernemersvaardigheden komen aan bod. Tijdens de praktijkdagen kun je onder professionele begeleiding de geleerde theorie toepassen. Dus wil jij nagelstylist worden? Twijfel niet langer. Start vandaag nog met de Nagelstyling opleiding!

Wat doet een professionele nagelstylist?

Als nagelstylist kun je een eigen nagelstudio beginnen. Ook kun je in loondienst werken bij bijvoorbeeld een schoonheidssalon, wellness center of manicure. De Nagelstyling opleiding bereid je voor op het branche erkende diploma van het Nagelgilde. Na het afronden van deze vakopleiding kun je dus overal aan de slag! Jouw werkzaamheden omvatten:

 • het achterhalen van de wensen van jouw klant;
 • kunstnagels van acryl, gel en fiberglas aanbrengen;
 • lakken en versieren van nagels;
 • nagelbedverlenging;
 • French manicure en manicure.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer je tijdens de Nagelstyling opleiding?

Tijdens de Nagelstyling opleiding leer je alles over de verzorging en styling van nagels en handen. Van manicure tot het opzetten van kunstnagels en nabehandeling. Je leert de technieken voor het zetten van kunstnagels van acryl, gel en fiberglass. De meeste aandacht wordt geschonken aan gel en acryl, omdat deze in de praktijk het meest worden gebruikt. Als professioneel nagelstylist is het ook belangrijk dat je jezelf in de markt zet en je klant goed kent. En, als je zelfstandig aan de slag wilt, succesvol je eigen nagelstudio kunt beginnen. Daarom verdiep je je tijdens de Nagelstyling opleiding ook in marketing, personal branding, klantcontact en verschillende klanttypen. 

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Nagelstyling

 • Anatomie van de huid
 • Mogelijke nagelproblemen
 • Nagelstylingmaterialen
 • Werken met sjablonen en French manicure
 • Aandachtspunten
 • Marketing en consumentengedrag voor de nagelstudio
 • Verschillende klanttypen
 • Nagelproducten


Ondernemersvaardigheden

 • Personal branding
 • Klanten werven
 • Klantcontact
 • Marketing
 • Communicatie
 • Valkuilen van een ondernemer
 • Inspirerende portretten van succesvolle ondernemers

Inclusief 5 praktijkdagen

Bij de Vakopleiding Nagelstylist zijn 5 gratis praktijkdagen inbegrepen. Tijdens de praktijkdagen werk je met gelproducten, acrylproducten en sjablonen. Onder begeleiding van een docent kun je de geleerde technieken op je eigen model demonstreren. Je krijgt direct feedback van de docent en uiteraard is er volop tijd om vragen te stellen. Zo kun je de geleerde theorie uit de Nagelstyling opleiding goed leren toepassen en ben je goed voorbereid op het examen. 

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor de Nagelstyling opleiding  is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bovendien word je begeleid door een ervaren docent. Je docent helpt je met het corrigeren van je huiswerk en geeft antwoord op je aanvullende vragen over de Nagelstyling opleiding.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Vakopleiding Nagelstylist? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Gerenommeerd examen van het Nagelgilde

Je kunt de opleiding Nagelstyling afronden met het examen van de branchevereniging, het Nagelgilde. Dit is het meest gerenommeerde examen in de markt. Het examen bestaat uit een praktijk- en een theoriedeel. Kijk voor actuele exameninformatie en de examenkosten op www.nagelgilde.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Vakopleiding Nagelstylist hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Vakopleiding Nagelstylist 1550

Studietempo in maanden 6 Maanden 12 Maanden * 18 Maanden
Uren per week 10 5 3
Lesgeld per maand € 215,97 € 107,99 € 71,99
Nu met 50% korting € 107,99 € 54,00 € 36,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ervaringen

Vakopleiding Nagelstylist
4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Super opleiding

Hoi,
Ik ben net met mij studie begonnen, het is even wennen om weer iets te leren.
Maar ik vind het wel leuk dus ik ga ervoor.

Bekijk alle ervaringen