Omschrijving

Van chaos naar orde

Wanneer we orde, structuur en rust verliezen kan dit geleidelijk gaan, maar ook plotseling ontstaan door een ingrijpende gebeurtenis. In beide situaties kunnen we het gevoel hebben dat we door de bomen het bos niet meer zien. Hoe pak je dit aan? Met de opleiding Professional organizer/opruimcoach van NTI! Tijdens deze opleiding word je omgevormd tot een professional organizer, ofwel opruimcoach. Je leert waardevolle ondersteuning te bieden bij het herstellen van structuur in zowel thuis- als werksituaties. Denk aan het organiseren van de administratie, het herindelen van ruimtes en spullen, en het optimaliseren van time- en huishoudmanagement. Hiermee geef je mensen de regie terug in hun leven. Na afronding van deze opleiding ben je een echte opruimgoeroe die efficiënt te werk gaat. Dankzij jouw ondersteuning ervaren je cliënten balans in hun dagelijkse leven, wat leidt tot innerlijke rust en helderheid van geest.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de Opruimcoach opleiding ga je dieper in op vier verschillende werkmethoden: het organiseren van spullen, het ordenen van administratie, timemanagement en huishoudmanagement. Zo kun je mensen helpen bij het op orde brengen van verschillende aspecten in hun leven. Daarbij ontvang je een aantal boeken en ga je aan de slag in een online leeromgeving, waarin je handige informatie en opdrachten kunt vinden.

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

Organiseren

 • Het beroep van de professional organizer/opruimcoach
 • Basiskennis organiseren algemeen
 • Basiskennis organiseren voor de particuliere markt
 • Basiskennis organiseren voor de zakelijke markt

Praktijk

 • Doelgroepen van cliënten
 • Kennis van psychologische aandoeningen, zoals depressie en verzameldwang
 • Intakegesprekken voeren
 • Opruim- en organisatiemethodes
 • Efficiënte taakverdeling en planningen opstellen
 • Informatie ordenen
 • Spullen organiseren
 • Herinrichten van (bedrijfs)ruimtes, woning en kantoren
 • Administratie ordenen
 • Huishoudmanagement: voeding, kleding, opruimen en schoonmaken
 • Timemanagement
 • Klanten adviseren, coachen en motiveren
 • Aanleren van organisatievaardigheden aan anderen
 • Persoonlijke professionaliteit

Basis ondernemerschap

 • Marketing
 • Financiën en bedrijfsadministratie
 • Opstellen ondernemingsplan
 • Personeel en organisatie

Inclusief 1 praktijkdag 

Bij de opleiding Professional organizer/opruimcoach hoort 1 praktijkdag. Tijdens deze praktijkbijeenkomst krijg je les van een ervaren docent en ga je met medestudenten aan de slag met verschillende opdrachten.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis studietijd verdubbelen, mocht je het niet op tijd halen

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Professional organizer/opruimcoach maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Professional organizer/opruimcoach te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de opleiding Professional organizer/opruimcoach af met 1 paper en 1 digitaal examen. Je maakt de paper in je eigen tijd en levert deze digitaal in. Het examen plan je in wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 15,58 per maand.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding Professional organizer/opruimcoach afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Professional Organizer/opruimcoach 5236

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.