→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Zorg als counselor voor de juiste medische basiskennis

Werk jij als counselor? Dan is het ook van belang dat je jouw basiskennis over het menselijk lichaam op peil houdt. Als counselor moet je namelijk goed in staat zijn om lichamelijke aandoeningen of psychosociale problemen te herkennen zodat je jouw cliënten kunt doorverwijzen als dit nodig is. Welke medicijnen kunnen worden ingezet bij de behandeling van psychiatrische aandoeningen? En wat weet je over de anatomie van het menselijk lichaam? Met de opleiding Medische basiskennis voor Counselors zorg je ervoor dat jouw medische basiskennis piekfijn in orde is.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer ik?

De opleiding Medische Basiskennis voor Counselors geeft je een totaaloverzicht van het menselijk lichaam. Van de werking van de hersenen en het zenuwstelsel tot basisbegrippen uit de fysiologie en pathologie. Wanneer heeft een patiënt voldoende aan de hulp van de counselor en bij welke problematiek moet je een patiënt doorverwijzen? Ook dit wordt in de opleiding uitgebreid behandeld.

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

Medische basiskennis voor counselors 7369

Studieprogramma

Inleidende fase
  • Medische basiskennis

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Medische basiskennis voor counselors maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Voor de korte opleiding Medische basiskennis voor counselors heb je geen vooropleiding of bepaalde voorkennis nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel rekening mee dat deze beroepsopleiding op hbo-niveau is.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag met het kiezen van een opleiding. Neem gerust contact op met onze studieadviseurs

Examen

Afronding en examenkosten

Je sluit de opleiding Medische basiskennis voor Counselors af met 1 digitaal examen. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 36,34 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je deze opleiding succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Je kunt direct verder met een andere beroepsopleiding of start een hbo-programma van NTI.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Kosten Cursus Medische Basiskennis 7369

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Een van die regelingen is het nieuwe STAP-budget. Hiermee kan je tot €1.000 subsidie aanvragen voor jouw opleiding. Hoe dit werkt leggen we je graag uit. Check ook de andere subsidies waar je eventueel gebruik van kunt maken. Zo start jij flexibel én voordelig met je opleiding.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.