Omschrijving

Een vlotte én SEO-vriendelijke pen!

Wil je je digitale schrijfvaardigheden verbeteren, en tegelijkertijd ontdekken hoe je jouw teksten kunt optimaliseren voor een goede ranking in Google? Dan is de opleiding SEO-copywriting iets voor jou! Tijdens deze opleiding krijg je praktische handvatten voor het creëren van aantrekkelijke (web)teksten. Je leert helder te schrijven voor verschillende online kanalen, en ontvangt handige tips voor het maken van gebruiksvriendelijke content. Daarnaast duik je dieper in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Aan de hand van diverse trends en technieken ontdek je hoe je webteksten beter vindbaar kunt maken voor verschillende typen zoekmachines. Kortom, een perfecte opleiding voor wie SEO-copywriter wil worden!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de cursus SEO-copywriting maak je gebruik van een online leeromgeving, waarin je handige informatie en opdrachten kunt vinden. Je leert webteksten te schrijven die SEO-technisch goed zijn opgebouwd. Deze teksten zijn niet alleen kort en bondig, maar ook aantrekkelijk, aansprekend en goed vindbaar voor zoekmachines.

Studieprogramma

In de cursus SEO-copywriting komen de volgende thema's aan bod:


Schrijven voor het web

 • Principes voor het schrijven van webteksten
 • Het belang van webcopywriters
 • Handvatten voor een gebruiksvriendelijke website en tekst
 • Aantrekkelijk en beeldend schrijven voor verschillende doelgroepen
 • De werking van zoekmachines
 • Technische termen, zoals HTML, hyperlinks en CMS
 • Reclame-uitingen als banners en AdWords
 • Autoriteit en campagnes
 • Social media


Search Engine Optimization (SEO)

 • Een introductie in zoekmachinemarketing
 • SEO vs. SEA
 • De vier componenten: techniek, tekst, content en populariteit
 • Zoekmachines en siteontwerp
 • Veelvoorkomende valkuilen
 • Misbruik van SEO herkennen
 • Trends
 • Linkbuilding
 • Zoekwoordonderzoek
 • Navigatiestructuren
 • Metadata

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding SEO-copywriting maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding SEO-copywriting te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de opleiding SEO-copywriting af met een eindopdracht. Je maakt de opdracht in je eigen tijd en levert deze digitaal in wanneer jij er klaar voor bent.

Wil je doorstuderen?

Wil je graag meer leren over onderwerpen als zoekmachinemarketing of andere aspecten van online marketing? Dan is een cursus als Allround Online Marketeer of NIMA A Marketing echt iets voor jou!

Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding SEO-copywriting afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten SEO-Copywriting 177

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus SEO-copywriting, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.