→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

De eerste stap voor een carrière in het vastgoed

Deze makelaarsopleiding is bestemd voor iedereen die aan het werk wil als makelaar of taxateur, specifiek gericht op onroerende zaken op het gebied van wonen. In relatief korte tijd leer je meer over bouwkunde, recht, vastgoedeconomie, financiën en fiscaliteiten. Om je nog beter op de toekomst voor te bereiden, krijg je ook kennis over marketing en consumentengedrag. De theorie sluit perfect aan op het examen waarmee je jouw officieel erkende specialisatie Makelaar Wonen of Taxateur Wonen behaalt. Start vandaag nog de waardevolle opleiding Makelaar van NTI!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

Leuke opleiding Leuke opleiding, alleen de eerste communicatie en hoe te starten en alles op de computer vinden is best lastig.

Inhoud

Wat leer je

De opleiding bestaat uit twee onderdelen: de basis en de specialisatie. Je leert eerst voor het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige. Vervolgens kies je de specialisatie. Je ontvangt dan van ons al het benodigde lesmateriaal voor de theorie-examens. Je kunt kiezen uit Makelaar Wonen of Taxateur Wonen.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Bouwkunde
 • Privaatrecht
 • Publiekrecht
 • Vastgoedeconomie
 • Financiën
 • Fiscaliteiten
 • Taxaties
 • Marketing
 • Consumentengedrag

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Nederlandse wetgeving

Houd er rekening mee dat deze cursus zich richt op de Nederlandse wetgeving. De cursus is daardoor het meest geschikt voor je indien je in Nederland werkt of met Nederland gaat werken op juridisch gebied.

Alle voordelen van NTI op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal (enkel een wettenbundel is niet inbegrepen)
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Voor de opleiding Makelaar-Taxateur o.z. heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de studie overeenkomt met hbo-niveau. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs

Examen

Afronding en diploma

Als afronding van de opleiding kun je examen doen bij SVMNIVO, hét examenbureau voor de vastgoedbranche. Je doet eerst een theorie-examen voor het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige. Vervolgens kies je een specialisatierichting: Makelaar Wonen of Taxateur Wonen. Als je de theorie-examens hebt gehaald leg je de praktijktoetsen af. Je ontvangt dan het erkende diploma van de specialisatie die jij gekozen hebt. Hiermee kun je je inschrijven in het KRMT-register. Voor meer informatie over de examens en examenkosten verwijzen wij je naar www.svmnivo.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Makelaar-taxateur o.z. hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je €35.

Studieduur & lesgeld

Kosten Makelaar-taxateur o.z. 1405

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting bij de opleiding Makelaar-taxateur o.z.. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Vraag een offerte aan

Handige extra's

Examentrainingen Makelaar-taxateur o.z.

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 6 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 409,20    (eenmalig)

Ervaringen

Makelaar-taxateur o.z.

3,5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Leuke opleiding, alleen de eerste communicatie en hoe te starten en alles op de computer vinden is best lastig.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.