Omschrijving

Optimaliseer IT-beheer

Werk je in de IT en ambieer je een functie op het gebied van functioneel beheer en/of applicatiebeheer? Dan is de beroepsopleiding Application and business information management iets voor jou! Tijdens deze praktijkgerichte opleiding kom je alles te weten over de twee raamwerken BiSL® (Business Information Services Library) en ASL® (Application Services Library). Je begint met een grondige verkenning van ASL®, en leert hoe je dit raamwerk efficiënt kunt toepassen om applicaties optimaal te onderhouden. Vervolgens ga je aan de slag met BiSL® en richt je je op het verbeteren van zowel de informatievoorziening als bedrijfsprocessen binnen organisaties. Na afloop kun jij het officieel erkende en veelgevraagde EXIN-certificaat in ontvangst nemen. Een waardevolle toevoeging op je cv!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wast leer ik?

Tijdens de beroepsopleiding Application and business information management maak je gebruik van een online leeromgeving, waarin je handige informatie en opdrachten kunt vinden. De opleiding bestaat uit wee modules, en is vergelijkbaar met een opleiding op HBO-niveau. Een vooropleiding op HAVO-/MBO-niveau is gewenst (maar niet verplicht).

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

BiSL®

 • Functioneel beheer
 • Informatiemanagement
 • Organisatie- en informatiestrategie
 • Functioneel-, applicatie- en technisch beheer
 • BiSL® framework en processen
 • Gebruiksbeheer en functionaliteitenbeheer
 • Verbindende, sturende en richtinggevende processen


ASL®

 • Praktische casussen
 • Context van Application Management
 • De verschillende processen
 • Het gebruik van applicatiebeheer
 

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Application and business information management maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de beroepsopleiding Application and business information management te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel is voor het onderdeel ASL® enige ervaring met een applicatiebeheeromgeving gewenst.

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je rondt de opleiding Application and business information management af met twee examens. De module BiSL® sluit je af met een examen via EXIN. De module ASL® rond je af met een digitaal examen van NTI, die je inplant wanneer jij er klaar voor bent. Lees hier meer over de digitale examens.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Ontvang het erkende EXIN-certificaat

Wanneer je de module BiSL® hebt afgerond, ontvang je het officieel en veelgevraagde EXIN-certificaat. Heb je het examen voor ASL® ook met succes afgelegd en dus de gehele opleiding afgerond? Dan kun je ook nog eens een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Application and business information management 2019

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.