Omschrijving

Verover de markt met jouw eigen bedrijf

Ben je ambitieus en wil je aan de slag als zelfstandig ondernemer? Dan zit je met de beroepsopleiding Een eigen bedrijf starten helemaal goed! Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je in korte tijd hoe je als ZZP’er de markt kunt veroveren. Je krijgt alle tools aangereikt om van jouw bedrijf een succes te maken, van het opstellen van een businessplan tot het uitvoeren van marktonderzoek. Daarbij passeren verschillende verkooptechnieken de revue, zodat je potentiële klanten effectief kunt overtuigen van jouw product of dienst. Na afronding heb je alle benodigde vaardigheden op zak, en kan je jouw bedrijf met vertrouwen in de markt lanceren. Maak jouw ondernemersdromen waar!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de opleiding word je ondergedompeld in de wereld van ondernemen. Je maakt gebruik van lesmateriaal en een online leeromgeving, waarin je handige informatie, video's en opdrachten kunt vinden.

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Ondernemerschap: wat is het?
 • Waar ga je ondernemen?
 • Bedrijfsvoering
 • SWOT-analyse
 • Marktpositionering van jouw product of dienst
 • De behoefte van de doelgroep
 • Marktonderzoek uitvoeren
 • Businessplan opstellen
 • Financieel plan opstellen
 • Reclame en promotiemogelijkheden
 • Klantcontact
 • Begroting, balans en resultatenrekening
 • Wet- en regelgeving

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Een eigen bedrijf starten maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Een eigen bedrijf starten te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de opleiding Een eigen bedrijf starten af met een eindopdracht. Je maakt de opdracht in je eigen tijd en levert het digitaal in wanneer jij er klaar voor bent.

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de opleiding afgerond? Dan kun je een certificaat aanvragen als bewijs van deelname. De kosten hiervoor zijn € 34,95. Als je bij de inschrijving al aangeeft dat je na afloop een certificaat wil ontvangen, krijg je € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Eigen bedrijf starten 153

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Een eigen bedrijf starten, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

AI voor beginners

Wil jij je verdiepen in de fascinerende wereld van Artificial Intelligence (AI)? Dan is de Cursus AI voor beginners van NTI echt iets voor jou! Leer de basisprincipes en ontdek de mogelijkheden van AI in een handomdraai. Word een expert op dit gebied en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Laat je ook verrassen door de eindeloze mogelijkheden van AI!

€ 299,-    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.