Droom jij ervan om voor jezelf te beginnen?

Dan hebben wij goed nieuws! ZZP-ers zijn vaker tevreden over hun werk dan werknemers. Ruim 24% van de 1 miljoen zelfstandig ondernemers van Nederland is volgens het CBS zeer tevreden over zijn werk! Dit tegen 17% van de bijna 7 miljoen werknemers. De keerzijde? Een groot deel maakt zich weleens zorgen over de toekomst van zijn bedrijf.

Begin voor jezelf!
Schrikt dit je niet af om je eigen onderneming te starten? Bereid je dan goed voor, bijvoorbeeld door het NTI hbo-programma Ondernemen te volgen. Tijdens deze opleiding bereid jij je in zes maanden voor op alle problemen en kansen die je als ondernemer tegen kunt komen. Zo leer je meer over marketing, ondernemen, nationaal en internationaal zaken doen.

Meer geluk op de werkvloer
Geen onderwerp zo trendy als ‘geluk op de werkvloer’. Steeds meer bedrijven hebben een ‘chief happiness officer’ en ook voormalig topmanagers storten zich vol overgave op dit populaire thema. En dat is niet voor niets! Gelukkige werknemers zijn namelijk efficiënter, creatiever en bereid om grotere risico’s te nemen. En zullen dus minder snel voor zichzelf beginnen. Dat concludeerden onder meer de wetenschappers van de Universiteit van Warwick. ‘Geluk op de werkvloer’ blijkt volgens hen vooral gelijk te staan aan voldoende vrijheid en verantwoordelijkheid. Tweerichtingsverkeer dus!

NTI op FaceBook NTI op Instagram NTI op Twitter NTI op YouTube NTI op LinkedIn