Vrijstellingen

Overweeg je te starten met een HBO-opleiding van Hogeschool NTI of een MBO-opleiding van het NTI MBO-College? Maar wil je eerst weten of je voor een aantal modules van de opleiding van jouw keuze vrijstelling aan kunt vragen? Dan kun je op een aantal manieren een vrijstellingsverzoek indienen. We zetten de mogelijkheden graag voor je onder elkaar:

1. De vrijstellingscheck

Wanneer je snel een indicatie wilt van de vrijstellingen die je aan kunt vragen, doe je gratis de online vrijstellingscheck. Je krijgt al binnen 3 werkdagen een indicatie van de vrijstellingen die je aan kunt vragen!

Doe de vrijstellingscheck

2. Vrijblijvend een officieel vrijstellingsverzoek aanvragen

Zonder dat je je inschrijft voor een opleiding van Hogeschool NTI of het NTI MBO College, kun je vrijblijvend een officieel vrijstellingsverzoek aanvragen. Het aanvragen van een vrijstellingsverzoek kost € 47,50. Jouw verzoek tot vrijstelling wordt alleen in behandeling genomen wanneer je een kopie van het diploma/cijferlijst en de gebruikte literatuurlijst bijvoegt. Je dient rekening te houden met een periode van 3 tot 4 weken voordat je schriftelijk bericht ontvangt over de vrijstellingen waarop je recht hebt. Je bent niet verplicht om je na de uitslag van het vrijstellingsverzoek in te schrijven voor een opleiding van NTI.

3. Een vrijstellingsverzoek indienen en je direct inschrijven

Heb je besloten dat je wilt starten met een opleiding van Hogeschool NTI of het NTI MBO College ongeacht het resultaat van jouw vrijstellingsverzoek? Doorloop dan de volgende stappen:

  1. Schrijf je direct online in voor de opleiding van jouw keuze.
  2. Bewaar je inschrijfbevestiging.
  3. Stuur het inschrijfformulier samen met jouw vrijstellingsverzoek, een kopie van het diploma/cijferlijst en de gebruikte literatuurlijst per mail naar vrijstellingen@nti.nl.

Direct inschrijven

De kosten voor het vrijstellingsverzoek kun je terug krijgen!

Wanneer je je na ontvangst van de uitslag van jouw vrijstellingsverzoek binnen 2 weken inschrijft voor de betreffende MBO- of HBO-opleiding, dan ontvang je de € 47,50 die je voor jouw vrijstellingsverzoek betaald hebt terug.

4. Het EVC-opleidingstraject

Het NTI MBO-College biedt jou nu de mogelijkheid om door middel van het Ervaringscertificaat (EVC) versneld een wettelijk erkend MBO-diploma te halen. Hierdoor kun je sneller en in veel gevallen voordeliger jouw erkende MBO-diploma halen!