Studeren buiten Europa

Studeren zonder woonadres in Nederland kan bij het NTI. Dus wil jij vanuit het buitenland een in Nederland erkende opleiding volgen? Lees dan snel verder!

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vraag vrijblijvend onze studiegids aan!

Bezorging van het lespakket
Wij kunnen lespakketten alleen versturen naar adressen binnen Europa. Woon je buiten Europa, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten of Azië? Dan sturen wij jouw lespakket naar een door jou te kiezen afleveradres binnen Nederland.

Blijf in contact via de unieke online leeromgeving
Contact houden met jouw docent en medestudenten is heel eenvoudig via onze unieke digitale leeromgeving. Wissel gedachten uit met je medestudenten via het forum om tot nieuwe inzichten te komen. Huiswerk inleveren bij jouw docent doe je ook online, met jouw unieke inlogcodes. Daarnaast bevat de digitale leeromgeving extra studiemateriaal zoals proefexamens en webinairs.

Praktijkdagen en praktijkexamens
Als er voor jouw opleiding verplichte praktijkdagen en praktijkexamens zijn, dan moeten deze in Nederland worden gevolgd. Alle praktijkdagen en examens worden meerdere keren per jaar afgenomen. Je kunt dus zelf beslissen wanneer je naar Nederland kunt komen.

Stage volgen
Het is mogelijk om in het buitenland een stage te volgen voor jouw opleiding. Hiervoor gelden wel aanvullende eisen. Voor mbo-opleidingen moet het stagebedrijf erkend worden door het Nederlandse kenniscentrum. Stages voor hbo-opleidingen worden gekeurd door het Stage- en scriptiebureau en Hogeschool NTI.

Inschrijven voor een opleiding vanuit Europa
Wil jij je inschrijven voor een opleiding en woon je in de Verenigde Staten, Azië, Afrika of een ander land buiten Europa? Stuur dan een e-mail met jouw naam en adresgegevens, het afleveradres binnen Nederland en de naam van de gewenste opleiding naar studieadvies@nti.nl.

Top 5 hbo-opleidingen

 1. HBO Toegepaste psychologie
 2. HBO Rechten
 3. HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
 4. HBO Bedrijfseconomie (BE)
 5. HBO European Studies

Top 5 mbo-opleidingen

 1. MBO Doktersassistent
 2. MBO Particulier beveiliger
 3. MBO Verzorgende IG
 4. MBO Helpende zorg en welzijn
 5. MBO Onderwijsassistent

Top 5 Beroepsopleidingen

 1. Basiskennis boekhouden (BKB)
 2. Interieurstylist
 3. Gewichtsconsulent
 4. Praktijkdiploma boekouden (PDB)
 5. Moderne bedrijfsadministratie (MBA)

Top 5 Cursussen

 1. Spoedcursus zakelijke communicatie Engels
 2. Webdesign
 3. Kindercoach
 4. Korte verhalen en romans schrijven
 5. Digitale fotografie