Studeren binnen Europa

Woon jij (tijdelijk) in het buitenland en wil je een in Nederland erkende opleiding volgen? Dat kan bij het NTI. Wij kunnen het lespakket onder andere naar Duitsland, Frankrijk, België of Luxemburg versturen. De kosten voor de opleiding blijven gelijk. Je betaalt alleen extra verzendkosten voor verzending naar het buitenland. Laat je het lespakket in Nederland bezorgen, dan betaal je geen verzendkosten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vraag vrijblijvend onze studiegids aan!

Blijf in contact via de unieke online leeromgeving
Via onze digitale leeromgeving houd je eenvoudig contact met jouw docent en medestudenten. Zo sta je er nooit alleen voor. Via het forum wissel je gedachten uit met medestudenten. Vragen stellen aan de docent en huiswerk inleveren doe je met jouw persoonlijke inlogcodes. Daarnaast vind je alle informatie omtrent proefexamens, uitwerkingen en extra lesstof in jouw digitale leeromgeving.

Praktijkdagen en praktijkexamens
Zijn er voor jouw opleiding (verplichte) praktijkdagen en praktijkexamens, dan worden deze uitsluitend in Nederland gegeven. Je kunt zelf beslissen wanneer je naar Nederland kunt komen. De praktijkdagen en examens worden meerdere malen per jaar georganiseerd.

Stage volgen
Het is mogelijk om in het buitenland een stage te volgen voor jouw opleiding. Hiervoor gelden wel aanvullende eisen. Voor mbo-opleidingen moet het stagebedrijf erkend worden door het Nederlandse kenniscentrum. Stages voor hbo-opleidingen worden gekeurd door het Stage- en scriptiebureau en Hogeschool NTI.

Inschrijven voor een opleiding vanuit Europa
Wil jij je inschrijven voor een opleiding en woon je binnen Europa? Stuur dan een e-mail met  jouw naam en adresgegevens, het afleveradres en de naam van de gewenste opleiding naar studieadvies@nti.nl.

Top 5 hbo-opleidingen

 1. HBO Toegepaste psychologie
 2. HBO Rechten
 3. HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
 4. HBO Bedrijfseconomie (BE)
 5. HBO European Studies

Top 5 mbo-opleidingen

 1. MBO Doktersassistent
 2. MBO Particulier beveiliger
 3. MBO Verzorgende IG
 4. MBO Helpende zorg en welzijn
 5. MBO Onderwijsassistent

Top 5 Beroepsopleidingen

 1. Basiskennis boekhouden (BKB)
 2. Interieurstylist
 3. Gewichtsconsulent
 4. Praktijkdiploma boekouden (PDB)
 5. Moderne bedrijfsadministratie (MBA)

Top 5 Cursussen

 1. Spoedcursus zakelijke communicatie Engels
 2. Webdesign
 3. Kindercoach
 4. Korte verhalen en romans schrijven
 5. Digitale fotografie

Welke landen horen bij de Europese Unie?
De lidstaten van de Europese Unie zijn België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.