Levenlanglerenkrediet voor korte programma's

spaarvarken lening LLLKJij kunt voor je NTI-opleiding een studielening krijgen via de overheid. Deze regeling heet het Levenlanglerenkrediet. Alle programma's waarbij op de opleidingspagina bij Studieduur & lesgeld is aangegeven dat lenen via DUO mogelijk is, komen in aanmerking.

De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen zijn:

  • Je bent nog niet gestart met het HBO-, MBA- of Masterprogramma of de Masterclass.
  • Je voldoet aan de toelatingseisen van de volledige HBO Bacheloropleiding (bij HBO-programma's) of de volledige Master (bij MBA-/Masterprogramma's/Masterclasses) waar dit programma onderdeel van is. Van welke HBO Bachelor of volledige Master het programma onderdeel is, vind je op de pagina van jouw programma, in de tab Omschrijving. De toelatingseisen vind je op de pagina van de volledige HBO Bachelor en Master.
  • Je bent jonger dan 55 jaar op het moment dat het LLL krediet ingaat.
  • Je betaalt zélf het college- of lesgeld.

Bekijk de volledige voorwaarden op de website van DUO
Je kunt zowel het les- als examengeld van je opleiding lenen. Bij je lesgeld dat je kunt lenen wordt echter wel de inkoopwaarde van de studieboeken in mindering gebracht, omdat volgens de regeling van DUO voor dit deel geen lening aangevraagd mag worden. Wij kunnen je informeren over welk bedrag jij exact kunt lenen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen.

LLL krediet aanvragen
Als je voldoet aan de voorwaarden, kun je een aanvraag indienen voor het LLL krediet. Doe dit voordat je start met de opleiding. Nu een aanvraag indienen? Volg dit stappenplan.

Kom je er niet uit of heb je nog vragen?
Neem gerust contact op of bekijk de uitgebreide info over het LLL krediet