Opleidingscheques

Betaal jouw NTI-opleiding met opleidingscheques!

Je weet natuurlijk al dat je bij het NTI flexibel studeert waar en wanneer je wilt en dat je bij het NTI modern studeert dankzij het unieke Blended Learning leerconcept. Maar wist je ook dat je nu bij het NTI wel héél voordelig kunt studeren omdat de Vlaamse overheid meebetaalt aan jouw studie? En dat je op deze manier tot wel 50% op het totale lesgeld van de opleiding van jouw keuze kunt besparen?

Jouw opleiding betalen met opleidingscheques

Het NTI is sinds juni 2006 erkend door de Vlaamse overheid als opleidingsverstrekker en voldoet hiermee aan de gestelde kwaliteitseisen. Hierdoor kun je bepaalde NTI-opleidingen betalen met opleidingscheques. Voor de opleiding(en) die je met de opleidingscheques betaalt, wordt per cheque de helft door de Vlaamse overheid betaald. Dit betekent dat jouw totale korting op een NTI-opleiding kan oplopen tot wel 50%!

Een voorbeeld

Je besluit je in te schrijven voor een NTI-opleiding waarbij het totale lesgeld € 250,- bedraagt. Omdat de Vlaamse overheid de helft van het totale lesgeld van jouw opleiding betaalt, hoef je slechts € 125,- voor de opleiding van jouw keuze te betalen.

Geldig voor diverse opleidingen

De opleidingscheques zijn geldig voor diverse (beroeps)opleidingen van het NTI die arbeidsmarktgericht zijn. De Vlaamse regering heeft op voorstel van Vlaams Minister van Werk Phillippe Muyters besloten dat vanaf 1 augustus 2010 alle opleidingen die erkend worden binnen het stelsel van het Betaald Educatief Verlof in aanmerking komen voor opleidingscheques. Klik hier voor meer informatie.

Hoogte van de korting

Voor elke NTI-opleiding die je betaalt met opleidingcheques betaalt de Vlaamse overheid de helft van het totale lesgeld. Voor een cheque ter waarde van € 50,- betaal je dus slechts € 25,-. Per kalenderjaar kun je maximaal voor € 250,- aan opleidingscheques kopen. Indien jouw opleiding over meerdere kalenderjaren doorloopt kun je ook meerdere malen opleidingscheques aankopen en dus eventueel meer dan €250,- voordeel halen.

Volg een opleiding voor 50% van de prijs!

Wie komt in aanmerking voor opleidingscheques?

Alle werknemers met een arbeidsovereenkomst, die wonen in Vlaanderen of het Brussels Gewest kunnen voordelig studeren dankzij de opleidingscheques. Dit geldt echter niet voor niet zelfstandigen en jongeren tussen de 16 en 25 jaar die uitsluitend werken op basis van een studenten- of arbeidsovereenkomst van minder dan 80 uur per maand.

Het bestellen van de opleidingscheques

Je kunt de opleidingscheques bestellen op de website van VDAB of via de VDAB servicelijn op het nummer 0800-30700. Tot slot kun je voor het afnemen van opleidingscheques ook terecht in de lokale werkwinkel.

Geldigheid van de opleidingscheques

Na de uitgiftedatum van de opleidingscheques heb je 14 maanden de tijd om met de NTI-opleiding van jouw keuze te starten. Je kunt de opleidingscheques ook aanvragen wanneer je al met een NTI-opleiding bent gestart. Dit is mogelijk tot maximaal 2 maanden na de start van jouw opleiding.

Zo wissel je de opleidingscheques in

Het inwisselen van de opleidingscheques is heel gemakkelijk. Je stuurt namelijk de opleidingscheques samen met het ondertekende inschrijfformulier per aangetekende post op naar:

NTI
t.a.v. Klantenservice
Postbus 2222
2301 CE Leiden
Nederland

Het eventueel resterende bedrag van het lesgeld van jouw NTI-opleiding zal vervolgens apart in rekening gebracht worden.