→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Strategie en management leer je met het MBA-programma Strategisch management

Strategie is de concrete uitwerking van de visie op succes. Strategisch management gaat over het bepalen en implementeren van lange termijndoelen. Hoe kunnen deze zo efficiënt en effectief mogelijk gerealiseerd worden? Waarom is de ene organisatie succesvol en de andere niet? Het MBA-programma Strategisch management neemt je mee in deze wereld en helpt je een gestructureerde weg te volgen, waarbij je in staat wordt gesteld een duidelijk geformuleerd doel te bepalen.

Waarom een MBA-programma?

Het MBA-programma Strategisch management is uitermate geschikt als je meer kennis in dit vakgebied wilt vergaren of niet in de gelegenheid bent om 20 maanden lang de volledige MBA-opleiding te gaan volgen. Je kunt dit programma al binnen 6 maanden afronden. Dit MBA-programma bestaat uit het volgen van een praktijkbijeenkomst en het maken van een paper. Mocht je er na afloop van het programma voor kiezen om alsnog de volledige MBA-opleiding te volgen, dan krijg je vrijstelling voor de module(s) die je al hebt behaald. Zo doorloop je de volledige opleiding nog sneller.

Onderdeel van volledige Master of Business Administration

Dit MBA-programma is een onderdeel van de erkende Master of Business Administration. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

MBA-programma Strategisch management 7692

Bij deze opleiding kun je 5 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Inleidende fase
 • Masterclass Strategisch Management
  5 EC

Strategisch managen

Tijdens het MBA-programma Strategisch management ga je onder meer aan de slag met onderwerpen als modern strategisch management, de ontwikkeling van strategische scenario’s, digitale technologie en de implementatie van de strategie. Je volgt de korte opleiding Strategisch management in zelfstudie met behulp van een online leeromgeving. Ook volg je een praktijkbijeenkomst. Daarin leer je hoe strategisch management een bedrijf aanstuurt. Enkele onderwerpen die aan bod komen tijdens dit programma op masterniveau zijn:

 • Externe en interne analyse
 • Business & IT alignment
 • Business Model Innovation
 • New Product Development
 • Innovatiestrategieën

Verdieping van kennis en inzicht

Verdieping is het sleutelwoord tijdens het MBA-programma Strategisch management. Verdieping van kennis en inzicht. Ook visievorming staat centraal in het programma, door kritisch te lezen en te studeren ontwikkel je een eigen visie op verschillende managementvraagstukken.

Inclusief praktijkbijeenkomst

Tijdens de gratis praktijkbijeenkomst leer je hoe strategisch management een bedrijf aanstuurt. Dit met gebruik van de beschikbare hulpmiddelen binnen de bedrijfsomgeving (de markt en de concurrentie) en rekening houdend met de algehele context (politiek, economisch, sociaal, technologisch, ecologisch en legaal). Daarnaast wordt er gekeken naar de eigen organisatie: Hoe is informatiemanagement ingericht, waar zie je knelpunten en hoe ga je hiermee om?

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor het MBA-programma Strategisch management heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Wel wordt er van je verwacht dat je beschikt over hbo werk- en denkniveau.

Examen

Hoe rond ik het programma af?

Het MBA-programma Strategisch management wordt getoetst middels een paper. De paper kun je thuis in je eigen tempo maken en kun je dagelijks inleveren in de online leeromgeving. Tevens is deelname aan de praktijkbijeenkomst inclusief vooropdracht verplicht. Deze praktijkdag is bij het lesgeld inbegrepen.

Studieduur & lesgeld

Levenlanglerenkrediet: leen bij DUO tegen gunstige voorwaarden

Lenen via DUO mogelijk stickerBen je toelaatbaar voor de volledige Master of Business Administration (MBA), ben je jonger dan 55 jaar en betaal je zelf het college- of lesgeld? Dan kun jij het les- en examengeld van deze opleiding lenen via DUO tegen zeer gunstige voorwaarden. Lees meer over dit Levenlanglerenkrediet.

MBA-programma Strategisch Management 7692

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 155,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3