Omschrijving

Verdiep je in het gedrag en de gevoelens van de mens

Met deze cursus psychologie versterk je je mensenkennis, je snapt waarom mensen zijn zoals ze zijn of doen zoals ze doen. En nog mooier, je leert hier beter mee omgaan. In heldere taal krijg je uitleg over allerlei interessante psychologische theorieën die wetenschappelijk bewezen zijn. De vele voorbeelden maken de stof toegankelijk. Psychologie gaat om de gevoelens en het gedrag van mensen. Wat het vakgebied juist zo boeiend maakt, is dat je er dagelijks mee te maken hebt. De nieuw verworven kennis van de cursus pas je direct toe in de praktijk.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

De cursus Praktische Psychologie is zeer interessant en lesstof is goed leesbaar met duidelijke voorbeelden. Het contact met de mentor is ook erg prettig. Een aanrader! De cursus Praktische Psychologie is zeer interessant en lesstof is goed leesbaar met duidelijke voorbeelden. Het contact met de mentor is ook erg prettig. Een aanrader!

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Je ontwikkelt een brede kennis van psychologie die nuttig is voor de praktijk. Je leert meer over hoe we met elkaar omgaan. Waarom we op een bepaalde manier reageren. En hoe het soms mis kan gaan. Je komt meer te weten over gevoelens zoals angst, verlangen, onzekerheid, vertrouwen en verdriet. Deze cursus psychologie helpt jou ook jezelf te ontplooien en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan. Je leert alle ins & outs op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Studieprogramma

Tijdens de cursus duik je in de volgende onderwerpen:

 • Gedrag: je eigen gedrag en het gedrag van anderen 
 • Factoren die invloed hebben op ons gedrag
 • Verschillende fases in de ontwikkeling: van baby tot volwassene
 • Waarnemen en leren
 • Persoonlijkheid, motieven en emoties
 • Omgaan met de omgeving
 • Communicatie, sociale omgang en conflicten 
 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Praktische psychologie. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen Praktische psychologie

Je rondt de cursus Praktische psychologie af met een examen. Dit examen kun je dagelijks op tal van locaties door heel Nederland doen, wanneer jij eraan toe bent. De examenkosten bedragen € 8,75 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

NTI-diploma Praktische psychologie

Wanneer je voor het examen slaagt, ontvang je het NTI-diploma Praktische psychologie. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Praktische psychologie 1301

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Praktische psychologie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Praktische psychologie

4 sterren - gebaseerd op 12 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

De cursus Praktische Psychologie is zeer interessant en lesstof is goed leesbaar met duidelijke voorbeelden. Het contact met de mentor is ook erg prettig. Een aanrader!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.