Omschrijving

Wegwijs in Illustrator

Met Adobe Illustrator kun je logo’s, pictogrammen, tekeningen, typografie en illustraties maken voor drukwerk, web, video en mobiele apparaten. Miljoenen ontwerpers en kunstenaars gebruiken het programma voor van alles, van webpictogrammen en productverpakkingen tot boekillustraties en billboards. Wil jij Illustrator graag onder de knie krijgen? Dan ben je hier aan het goede adres. Dankzij de gestructureerde opbouw van de cursus Illustrator leer je het programma snel gebruiken. Stap voor stap ontdek je via handige oefeningen de tools en mogelijkheden. Voeg effecten toe, beheer stijlen en bewerk afzonderlijke tekens om typografische ontwerpen te maken die je boodschappen perfect uitdrukken.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de cursus Illustrator maak je gebruik van Engelstalige literatuur. Simpel gezegd leer je Adobe Illustrator kennen en gebruiken. Je leert alles wat je moet weten over vormen, gereedschappen en kleur. Je verkent de mogelijkheden van stijlen en lagen. Je ontwikkelt vaardigheden om illustratieve of technische tekeningen te maken en grafische producten te ontwerpen.

Studieprogramma

In deze cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Werkruimte verkennen
 • Selecteren en uitlijnen
 • Vormen maken en bewerken
 • Objecten transformeren
 • Tekenen met pen en potlood
 • Kleuren en schilderen
 • Werken met tekst
 • Werken met lagen
 • Perspectief tekenen
 • Vormen en kleuren mengen
 • Werken met penselen
 • Effecten toepassen
 • Vormgevingskenmerken en afbeeldingsstijlen toepassen

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Illustrator. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Systeemeisen

Het lesmateriaal gaat uit van Windows 7, 8, 10 (m.u.v. Windows 10 versies 1507, 1511 en 1607) en Mac OS. Andere besturingssystemen wijken af van de voorbeelden uit het lesboek. Door recente updates van de CC-software kunnen sommige functionaliteiten zich op een andere plek bevinden dan in het boek wordt beschreven.

Software

Het lesmateriaal van de cursus Illustrator is inbegrepen in de prijs, maar dat geldt niet voor de software. Om de cursus te volgen heb je software van Adobe (versie CC) nodig. Dankzij onze samenwerking met SURFspot kun je dit met flinke korting aanschaffen.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Illustrator afgerond? Dan kun je een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Illustrator CC 1311

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Illustrator, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.