Omschrijving

Help jezelf en anderen de administratie op orde te krijgen

Krijg meer grip op financiën met de cursus Budgetcoach. Vind je het belangrijk om de administratie tiptop in orde te hebben en wil je anderen daar graag bij helpen? In de cursus Budgetcoach van NTI leer jij alles rondom budgetbeheer én coaching. Zo weet je hoe je verstandig met budgetten in het huishouden kunt omgaan. Dat scheelt zorgen en geeft rust. Met de juiste coachingstechnieken kun jij ook anderen die financiële zorgen ontnemen. Iets voor jou? Start dan nu de boeiende cursus Budgetcoach!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Ik vond de cursus Budgetcoach heel erg inspirerend. Ik vond de cursus Budgetcoach heel erg inspirerend. De cursus heeft mij geholpen goed inzicht in mijn eigen financiën te krijgen. De docent gaf goede feedback. Ze bracht ook dingen naar voren waar ik niet direct zelf aan had gedacht, maar die wel nuttig waren. Ik ben heel tevreden over de cursus, de begeleiding door mijn docent en de verdere afhandeling door NTI. Ik kan nu ook zelf mensen advies geven over hoe zij een goed inzicht krijgen in hun financiën.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de cursus Budgetcoach maak je kennis met het schuldhulpverleningsproces, en leer je hoe je moet budgetteren. Daarnaast ga je aan de slag met coachings- en gesprekstechnieken, zodat jij anderen effectief kunt helpen hun financiën op orde te krijgen.

Studieprogramma

De cursus Budgetcoach gaat dieper in op onder andere de volgende onderwerpen:

Budgetbeheer

 • Schuldhulpverleningsproces: preventie, vroegsignalering, aanmelding en stabilisatie
 • Netwerkpartners en instrumenten
 • Oorzaak van schulden
 • Nederlandse sociale zekerheidsstelsel
 • Wet- en regelgeving
 • Budgetteren
 • Intake en nazorg
 • Budgetplan
 • Inkomen


Coaching

 • Communicatie en coaching
 • Gespreks- en coachingstechnieken
 • Invloed van (financiële) stress op denkvermogen

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Budgetcoach. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de cursus Budgetcoach af met 1 digitaal examen. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 13,13 per maand.

Vraag een certificaat aan!

Na de opleiding Budgetcoach kun je een certificaat aanvragen als bewijs van deelname. De kosten hiervoor zijn € 34,95. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe. Als je bij de inschrijving al aangeeft dat je na afloop een certificaat wil ontvangen, krijg je € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Budgetcoach 5166

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 64,95 8 maanden
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Budgetcoach, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Budgetcoach

4 sterren - gebaseerd op 6 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Bij advies over een bepaalde studie is een online advies via de chat erg nuttig. Vooral ook als je daarna nog verder wilt studeren in een aansluitende studie. Ik heb een erg goed advies gekregen en naar aanleiding daarvan ben ik met de cursus budgetcoach begonnen.

De cursus Budgetcoach is een ideale aanvulling op opleidingen als Persoonlijk Begeleider. De cursus is niet ideaal voor thuiswonende studenten, ik heb namelijk nog niet te maken met alle kosten die gebudgetteerd moeten worden. Wel heeft deze cursus ervoor gezorgd dat ik een goed beeld heb over hoeveel op jezelf wonen kost, welke financiele afspecten goedkoper kunnen. Met deze informatie zou ik ook goed anderen kunnen helpen en leren te budgetteren.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.