→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Schrijf jouw boek

Zie je het al voor je? Jouw roman in de schappen? Die droom kun je bij NTI waarmaken met deze cursus. Tijdens de inspirerende cursus Korte verhalen en romans leer jij verhalen schrijven. Fictie klaar voor publicatie. Je docent beoordeelt jouw werk zoals een uitgever dat doet. Ook deelt hij tips & tricks over het verkopen van je verhalen. Wat vandaag nog je hobby is, kan morgen zomaar jouw beroep zijn. Maar ook als je gewoon een goed verhaal wil kunnen schrijven voor jezelf, vrienden of familie zit je hier goed. Begint het al te kriebelen? Vraag dan onze gratis studiegids aan.

Is deze cursus iets voor mij?

Is schrijven jouw passie? Zie jij je naam al staan tussen Saskia Noort en Nicci French? Dan zit je hier goed. Tijdens deze schrijfcursus leer je over genres, schrijfstijlen en taal. Alles om jou klaar te stomen tot de schrijver die jij wilt zijn. 

Inhoud

Wat leer ik?

In de cursus Korte verhalen en romans leer jij jouw eigen verhaal of boek schrijven. De cursus is praktisch. Je oefent en krijgt veel feedback. Tips & tricks die jou helpen om je schrijfambities waar te maken. Daarnaast leer je ook hoe jij je werk kunt aanbieden bij een uitgeverij. Jouw opstap naar een gepubliceerd verhaal.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Literaire en niet-literaire verhalen
 • Het vertelperspectief
 • De compositie
 • Dialogen
 • Humor
 • Inhoud
 • De genres
 • Kinderboeken
 • Autobiografisch schrijven
 • Schrijven en publiceren

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze schrijfcursus heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Wel is het fijn om de Nederlandse taal goed te beheersen. Heb je daar nog wat moeite mee? Neem dan eens een kijkje bij de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken.

Examen

Studieduur & lesgeld

Korte verhalen en romans schrijven 1423

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 140,25 € 93,50 € 70,25
Nu met 50% korting € 70,13 € 46,75 € 35,13
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Training Word

Bij de cursus Korte verhalen en romans schrijven heb je er veel baat bij om een Training Word te volgen. Zo krijg je dit programma op professionele wijze onder de knie en kan je Word optimaal gebruiken tijdens en na je studie. Kies bij inschrijving voor de aanvullende Training Word en ontvang hiervoor een korting van meer dan 50%!

€ 75,-    (eenmalig)

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Korte verhalen en romans schrijven, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Training Taalvaardigheid

Wil jij jouw taalvaardigheid bijspijkeren en de cursus Korte verhalen en romans schrijven nog makkelijker doorlopen? Kies dan bij inschrijving voor de voordelige aanvullende Training Taalvaardigheid. Nederlands is een lastige taal met veel regels en uitzonderingen. Wil jij goed leren hoe het nu echt zit met de Nederlandse spelling en grammatica? Van de Training Taalvaardigheid profiteer jij dagelijks in de praktijk!

€ 75,-    (eenmalig)

Ervaringen

Korte verhalen en romans schrijven
4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Deze cursus is echt aan te raden, de docent geeft leerrijke tips en is altijd correct. Hij beantwoordde mijn huiswerk altijd dezelfde dag nog. Het lesgeld is heel eerlijk.

Ik ben erg tevreden over mijn NTI studie. Nu ik een al een paar weken geen tijd voor mijn studie heb gehad, is dat niet erg, aangezien je zelf je tijd in kan delen. Dat vind ik het grootste voordeel! Het niveau van de studie is pittig, maar zo leer je weer wat en je krijgt goede feedback.

352.jpg

Bekijk alle ervaringen