Omschrijving

Schrijven op hoog niveau

Verhalen schrijven is een hele fijne bezigheid. Je kunt je fantasie de vrije loop geven en je wordt constant uitgedaagd om je ideeën goed onder woorden te brengen. Uiteindelijk ontstaat iets moois op het beeldscherm (of papier). In deze cursus werk je verder aan je creativiteit en schrijftechniek. Of je nu schrijft voor je plezier of serieuze plannen hebt om te publiceren. Je gaat aan de slag met allerlei schrijfoefeningen. Je oefent bijvoorbeeld met verschillende genres en vertelperspectieven. We gaan in op de opbouw van je verhaal en de uitvoering van de dialogen. Van de docent ontvang je nuttige feedback waar je verder mee kunt.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Ik ben erg tevreden over mijn NTI studie. Ik ben erg tevreden over mijn NTI studie. Nu ik een al een paar weken geen tijd voor mijn studie heb gehad, is dat niet erg, aangezien je zelf je tijd in kan delen. Dat vind ik het grootste voordeel! Het niveau van de studie is pittig, maar zo leer je weer wat en je krijgt goede feedback.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Deze cursus haalt al jouw schrijftalent naar boven. Je leert schrijven door het veel te doen. De cursus is dan ook erg praktijkgericht. Naast de schrijfoefeningen werk je aan je eigen verhaal. Je krijgt handige tips & tricks die je verder op weg helpen. Ook is er uitleg over verschillende genres, schrijfstijlen, vertelperspectieven, opbouw en nog veel meer. 

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Literaire en niet-literaire verhalen
 • Het vertelperspectief
 • De compositie
 • Dialogen
 • Humor
 • Inhoud
 • De genres
 • Kinderboeken
 • Autobiografisch schrijven
 • Schrijven en publiceren

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Korte verhalen en romans schrijven. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Korte verhalen en romans schrijven afgerond? Dan kun je een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Korte verhalen en romans schrijven 1423

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Korte verhalen en romans schrijven, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Korte verhalen en romans schrijven

4.5 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Deze cursus is echt aan te raden, de docent geeft leerrijke tips en is altijd correct. Hij beantwoordde mijn huiswerk altijd dezelfde dag nog. Het lesgeld is heel eerlijk.

Het cursusmateriaal kan ook heel goed als naslagwerk gebruikt worden. Wil je achteraf nakijken wat ook alweer de voorwaardes zijn om een kinderboek, thriller of romantisch verhaal te schrijven, dan kan je het in het cursusmateriaal terugvinden. De opdrachten waren soms moeilijk, omdat de genres niet bij mezelf liggen, maar wel leerzaam.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.