Voor veel mensen is hun trouwdag de mooiste dag van hun leven. Maar er moet iemand zijn die deze dag vlekkeloos laat verlopen. Bijvoorbeeld een weddingplanner! Als weddingplanner is het belangrijk dat je om kunt gaan met een grote verscheidenheid aan taken. Zo is het belangrijk dat je over een aantal eigenschappen bezit: creatief, stressbestendig, organisatietalent, een servicegerichte en proactieve houding, gevoel voor stijl, doeltreffend en bovenal passie voor het vak.

Hoe word je een weddingplanner?Iedereen kan weddingplanner worden, het is immers een open beroep. Dat betekent helaas ook dat het moeilijk kan zijn om jouw kwaliteiten aan te tonen aan nieuwe klanten, je hebt immers geen bewijs om aan te tonen dat jij geschikt bent voor het aankomende bruidspaar. En als beginnend weddingplanner heb je nou eenmaal weinig ervaring en kennis.

Dus hoe word je een weddingplanner?

Wat dacht je van een opleiding van Weddingplanners International? Opleiding Wedding Planners Nederland (OWPN) biedt sinds mei 2005 in Nederland, en ver daarbuiten, een opleiding aan voor dames en heren die goed voorbereid en professioneel als weddingplanner naar buiten willen treden. Tijdens een opleiding van OWPN ga je aan de slag met de belangrijkste onderwerpen waar je in de beroepspraktijk te maken krijgt. Je leert over de verschillende huwelijksvormen en de vele soorten bruiloften: van themabruiloften tot trouwen in het buitenland. Je krijgt inzicht in de gebruikelijke etiquette en tradities tijdens een bruiloft. Je leert hoe je de wensen van het bruispaar afstemt op de mogelijkheden en het budget. En leer je alles op het gebied van acquisitie: denken vanuit de klant, durven te ondernemen, communicatie en onderhandelen!

Daarnaast krijg je bruikbare tips voor:

Volg ons op Instagram

Klik hier

  • de juiste bruidslocatie
  • bruidskleding & verzorging
  • eten & drinken
  • styling & decoratie
  • drukwerk, muziek & vervoer

Weddingplanner in spé aan het woord

“Ik ben gestart bij de OWPN omdat ik contacten wil leggen, praktijkgericht wil leren werken en een netwerk wil opbouwen. Tijdens de opleiding gaan we meteen aan de slag met het opbouwen van een netwerk. Handig, want zo heb je aan het einde van de opleiding alvast een database met leveranciers en heb je al een keer een bruiloft georganiseerd. Ook ben ik met de opleiding gestart om een positief imago te creëren. Ik wil laten zien dat ik er iets voor over heb om weddingplanner te worden en niet zomaar op een dag begonnen ben. Ook vind ik het fijn om ervaring op te doen en niet opeens in het diepe wordt gegooid.”

Danielle van der Lee, eigenaar van Weddingplanners International

“De meest populaire groepsopleiding begint met kick-off van vier dagen. Deze dagen laten je meteen inzien hoe jij als weddingplanner wordt. Veel studenten zeggen er als een totaal ander mens uit te komen. Het is heel pittig, maar je hebt er ook zo veel aan! Iedereen komt altijd met rode konen naar buiten. Van de spanning maar ook van de opwinding. “We gaan het echt doen!” roepen ze dan.

Opleiding volgen tot weddingplanner?

Het NTI biedt twee verschillende opleidingen tot weddingplanner aan: