→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Begeleid kinderen naar een gezonde levensstijl

Vind je het belangrijk dat kinderen op een speelse manier gezond leren eten? Als gewichtsconsulent kun je kinderen en hun ouders daarbij helpen op een manier die past bij het kind en zijn of haar leeftijd. Deze opleiding geeft je daarvoor de nodige handvatten. Het werk van een gewichtsconsulent bestaat voornamelijk uit het motiveren van mensen om anders te leven. Het coachen van het kind en de ouders is daarom een belangrijk onderwerp binnen deze opleiding. Uiteraard leer je ook alles over gezonde voeding én ondernemen. Je gaat aan de slag met een eigen ondernemingsplan en begeleidt minimaal drie cliënten. Alles om jou klaar te stomen tot een erkend en succesvol gewichtsconsulent. Begint het al te kriebelen? Lees snel verder!

50% korting + Cadeau naar keuze

Cadeau naar keuze: pak jouw moment

Je profiteert nu van een cadeau naar keuze bij jouw inschrijving. Kies uit ruim 70 producten en uitjes!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Ik ben nog niet heel lang bezig, maar mijn ervaring met deze opleiding is erg goed. Het is een leuke opleiding die ik met plezier doe! Ik ben nog niet heel lang bezig, maar mijn ervaring met deze opleiding is erg goed. Het is een leuke opleiding die ik met plezier doe! alles is erg duidelijk en de docenten en mentoren zijn bijna altijd te bereiken als je ze nodig hebt. Top!

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de opleiding Gewichtsconsulent leer je hoe je mensen begeleidt naar een gezonde levensstijl. Natuurlijk kom je alles te weten over voeding, voedingsmiddelen en -stoffen. Ook krijg je veel kennis over de bouw en werking van het lichaam, bijvoorbeeld hoe het lichaam voedsel opneemt. Je kunt wel vertellen wat het beste is voor je cliënt, maar hoe zorg je ervoor dat het advies ook daadwerkelijk opgevolgd wordt? Veel aandacht is er daarom voor gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering. Ook leer je enkele ondernemersvaardigheden die nodig zijn als je een eigen praktijk wil beginnen.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Gewichtsconsulent

 • Gezonde voeding
 • Anatomie en fysiologie
 • Pathologie en ziekteleer
 • Gezond gewicht
 • Begeleiden, voorlichten en coachen
 • Meten en bewegen
 • Praktijkvoering gewichtsconsulent
 • Ondernemen


Voeding voor kinderen

 • Energiebehoeften
 • Verschillende vormen van beweging
 • Aandoeningen bij kinderen
 • Coachen en gesprekstechnieken
 • Gezond gewicht, voedings- en beweegadvies voor kinderen
 • Gezonde tussendoortjes en traktaties
 • Gewichtsconsulent voor kinderen in de praktijk

Inclusief praktijkbijeenkomst

Tijdens de Gewichtsconsulent opleiding volg jij een praktijkdag. Een inspirerende bijeenkomst waarbij je tips en tricks krijgt om jouw doelgroep beter te kunnen coachen. Samen met je medestudenten ga je aan de slag met diverse coachings- en gesprekstechnieken.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen
 

Oud-wereldkampioen schaatsen en NTI-student Gewichtsconsulent Barbara de Loor vertelt over haar ervaringen met de opleiding

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent + specialisatie Voeding voor kinderen. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examens

Vakopleiding Gewichtsconsulent
De vakopleiding Gewichtsconsulent rond je af met een theoretisch examen en een mondeling portfolio-assessment. Deze worden afgenomen door TCI. Voor meer info over het examen en de examenkosten verwijzen we je naar 
www.tci-examens.nl

Specialisatie Voeding voor kinderen
Als afsluiting van de specialisatie maak je een NTI-examen. Deze kun je dagelijks doen op tal van locaties door heel Nederland. Lees hier meer over de digitale examens.

BGN-erkend diploma

De opleiding Gewichtsconsulent + specialisatie Voeding voor kinderen van NTI is erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, dé beroepsvereniging voor professionele gewichtsconsulenten! Dit betekent dat je verzekerd bent van een kwalitatief goede opleiding. Als je slaagt voor de examens van de vakopleiding ontvang je het erkende branchediploma Gewichtsconsulent. Als je slaagt voor het examen van de specialisatie ontvang je het, door de BGN erkende, NTI-diploma Voeding voor kinderen.

logo BGN 250x80

Studieduur & lesgeld

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 118,95 12 maanden
Nu met 50% korting € 59,48 12 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig
Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 89,35 16 maanden
Nu met 50% korting € 44,68 16 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent + specialisatie Voeding voor kinderen. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

 

Vraag een offerte aan

 

50% korting + Cadeau naar keuze

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ervaringen

Vakopleiding Gewichtsconsulent + specialisatie Voeding voor kinderen

4,5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Ik ben nog niet heel lang bezig, maar mijn ervaring met deze opleiding is erg goed. Het is een leuke opleiding die ik met plezier doe! alles is erg duidelijk en de docenten en mentoren zijn bijna altijd te bereiken als je ze nodig hebt. Top!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.