Omschrijving

Creëer de hipste looks

Een mooi en verzorgd kapsel maakt je look helemaal af. Met deze opleiding krijg jij alle knip- en stylingvaardigheden letterlijk in de vingers. Zo kun jij de hipste looks creëren! Je gaat aan de slag met knip- en snijtechnieken en haarkleuren. Ook leer je welke technieken je kunt toepassen om het beste uit een kapsel te halen. In een mum van tijd leer je alle vaardigheden die belangrijk zijn in het kappersvak. Lijkt dat jou wat? Start vandaag nog met de Vakopleiding Hairstylist!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de opleiding Hairstyling leer je alle onderwerpen die belangrijk zijn in het kappersvak. De theorie wordt ondersteund met video’s op de online leeromgeving. Aan de hand hiervan kun je zelfstandig oefenen en maak je enkele instuuropdrachten. Je leert hoe je goed kunt wassen en masseren, leert alles over haarkleuren en het tijdelijk en blijvend omvormen van het haar.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Beroepsbeeld
 • Huid en haar
 • Wassen en masseren
 • Knippen en snijden
 • Kleuren
 • Tijdelijk omvormen
 • Lang haar
 • Haarstyling
 • Blijvend omvormen

Inclusief praktijkdagen

Tijdens de opleiding volg je twee praktijkdagen. Samen met je medestudenten oefen je onder begeleiding van een vakdocent diverse behandelingen. Hierbij worden meerdere thema’s gecombineerd behandeld, zoals kleuren, permanenten, knippen en stylen.

Je eigen kappersproducten

Tijdens de praktijkdagen en voor het zelfstandig oefenen met technieken heb je professionele kappersproducten nodig. Deze dien je zelf aan te schaffen. Meer informatie over de benodigde producten vind je in de leeromgeving van de Vakopleiding Hairstylist. Naast een goede schaar heb je in ieder geval een oefenhoofd nodig, welke je kunt bestellen bij partners van NTI.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Vakopleiding Hairstylist. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de vakopleiding af?

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond ontvang je het NTI-diploma Vakopleiding Hairstylist. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Je kunt ook een certificaat aanvragen

Je kunt ook een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding hebt deelgenomen. Hiervoor betaal je 35,-. 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Hairstylist 1544

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Vakopleiding Hairstylist, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.