Omschrijving

Word schuldhulpverlener

Steeds meer mensen raken in de financiële problemen. Door betalingsachterstanden stapelen de schulden zich op. Ze raken geblokkeerd en belanden in een vicieuze cirkel waar ze zelf niet uitkomen. Help jij ze uit de put? Met de vakopleiding Schuldhulpverlener ontwikkel je de nodige financiële kennis en sociale vaardigheden. Je leert alles over onder andere preventie, schuldbemiddeling, budgetbeheer en wetgeving. Daarnaast doe je essentiële coachingsvaardigheden op, en leer je cliënten op een duurzame wijze ondersteunen. Start vandaag nog en ga direct aan de slag!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Daan

Super opleiding! Super opleiding!

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de opleiding maak je gebruik van een fysiek boek en een aantal readers. Daarnaast werk je uit een digitale leeromgeving, waarin je lesmateriaal en opdrachten kunt terugvinden. Deze opleiding is vergelijkbaar met een opleiding op hbo-niveau.

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Basis schuldhulpverlening
  • Budgetteren
  • Communicatie en coaching
  • Schuldhulpverleningstraject
  • Wetgeving
  • Preventie en vroegsignalering
  • Schuldhulp aan ondernemers

Inclusief praktijkdagen

Tijdens de opleiding Schuldhulpverlener volg je twee praktijkdagen. Je krijgt les van een ervaren docent en duikt in de theorie. Ook ga je samen met medestudenten aan de slag met opdrachten uit de praktijk.

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Schuldhulpverlener maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig. Hbo-werk- en -denkniveau is wel een pre.

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de Vakopleiding Schuldhulpverlener af met 1 digitaal examen. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 8,75 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Vraag een certificaat aan!

Na de Vakopleiding Schuldhulpverlener kun je een certificaat aanvragen als bewijs van deelname. De kosten hiervoor zijn € 34,95. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe. Als je bij de inschrijving al aangeeft dat je na afloop een certificaat wil ontvangen, krijg je € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Schuldhulpverlener 5178

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Vakopleiding Schuldhulpverlener, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Vakopleiding Schuldhulpverlener

4.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Daan

Super opleiding!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.