→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Eerste hulp bij stress

Werken, zorgen voor kinderen en ouders, altijd bereikbaar moeten zijn: er wordt veel van ons gevraagd. Stress is tegenwoordig aan de orde van de dag. Maar voortdurend onder spanning staan is slecht voor de gezondheid. Als stresscounselor leer je mensen om op een gezondere manier om te gaan met stress. Het doel van stress counseling is om de cliënt meer grip op zijn situatie te laten krijgen, zodat hij minder stress ervaart. Na de opleiding kun je niet alleen anderen adviseren over stress, maar is je eigen omgang met stress ook verbeterd. Nieuwsgierig geworden? Lees verder of vraag gratis onze studiegids aan!

Voor wie?

De opleiding Stresscounseling is interessant voor mensen die anderen willen helpen manager te worden van hun eigen problemen. Je leert effectiever communiceren. Door vragen op een bepaalde manier te stellen haal jij alle informatie boven tafel. Deze opleiding is uitermate geschikt als aanvulling voor mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en het onderwijs. Ook voor HR-managers en leidinggevenden is deze opleiding waardevol. Het niveau komt overeen met hbo-niveau.

Stichting Counselling Nederland

De opleiding Stresscounseling wordt verzorgd in samenwerking met Stichting Counselling Nederland, al ruim 25 jaar een toonaangevende aanbieder van counselingopleidingen.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

De opleiding Stresscounseling bevat een theoretisch gedeelte en een aantal praktijkdagen. Je leert de complete basis van counseling. Diverse gesprekstechnieken en tools die gebruikt worden binnen de counseling komen aan bod. Ook werk je aan je eigen ontwikkeling tot counselor. In de opdrachten richt je je specifiek op stresscounseling. Tijdens je opleiding zal een ervaren docent en counselingprofessional je begeleiden, je opdrachten controleren en voorzien van feedback. Na afloop weet je hoe je cliënten het beste helpt zodat zij weer optimaal kunnen functioneren.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Counseling
 • Communicatie
 • Psychologie
 • Gesprekstechnieken
 • Het counselingproces

Inclusief 6 praktijkdagen

Bij de opleiding Stresscounseling horen 6 gratis praktijkdagen. Tijdens de praktijkdagen kun je samen met je medestudenten oefenen. Je werkt daar met casussen vanuit verschillende counselingsdisciplines.

 • Praktijkdag 1: Wat is (stress)counseling?
 • Praktijkdag 2: Wat is het werkveld van de (stress)counselor?
 • Praktijkdag 3: Hoe kun je open communiceren?
 • Praktijkdag 4: Welke gesprekstechnieken kun je toepassen?
 • Praktijkdag 5: Het counselingproces fase I en II
 • Praktijkdag 6: Het counselingproces fase III

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je onder andere leerstof interactief oefenen en ondersteunende video’s bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Stresscounseling is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Je kunt stresscounselor worden zonder vooropleiding

Om de beroepsopleiding Stresscounseling te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Houd er wel rekening mee dat de opleiding wordt gegeven op hbo-niveau.

Examen

Officieel examen Stresscounselling

Je opleiding Stresscounseling kun je afronden met een diploma door examen te doen. Het examen wordt afgenomen door Stichting Counselling Nederland (SCN). Als je het examen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Basis Stresscounselling van SCN. Voor meer informatie over het examen en de examenkosten verwijzen we je naar www.counsellingnet.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Stresscounseling hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Doorstromen na de opleiding Stresscounseling

Heb je de beroepsopleiding Stressscounseling met succes afgerond en wil je graag nog meer te weten komen over counseling? Dan kun je ervoor kiezen om bij ons de erkende hbo-opleiding Counseling te gaan volgen. Ook onze erkende hbo-opleiding Toegepaste psychologie sluit goed aan op de opleiding Stresscounseling.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Stresscounselling 1671

Studietempo in maanden 12 Maanden 18 Maanden * 24 Maanden
Uren per week 10 7 5
Lesgeld per maand € 283,75 € 189,25 € 142,00
Nu met 50% korting € 141,88 € 94,63 € 71,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Training Taalvaardigheid

Wil jij jouw taalvaardigheid bijspijkeren en de cursus Stresscounseling nog makkelijker doorlopen? Kies dan bij inschrijving voor de voordelige aanvullende Training Taalvaardigheid. Nederlands is een lastige taal met veel regels en uitzonderingen. Wil jij goed leren hoe het nu echt zit met de Nederlandse spelling en grammatica? Van de Training Taalvaardigheid profiteer jij dagelijks in de praktijk!

€ 75,-    (eenmalig)

Ervaringen

Stresscounseling

4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ik ben net begonnen en ik vind het goed te doen. Het lesmateriaal is goed te lezen en het niveau is goed te doen. Mijn docent reageert binnen de afgesproken tijd, ik ben heel blij dat ik ben begonnen.

Eigen tempo is fijn, samen studeren maakt het makkelijker en leuker dus dat is een aanrader.

Bekijk alle ervaringen