→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

De relatiecounselor: specialist in relaties

Een relatiecounselor is getraind om mensen die een relatie met elkaar hebben te helpen om tot beslissingen te komen. Enkele voorbeelden van relaties die een relatiecounselor tegenkomt: man-vrouw, ouder-kind en gescheiden echtparen. De opleiding Relatiecounseling van NTI is geschikt voor mensen die graag de diepte ingaan en het als een uitdaging zien om tot oplossingen te komen. Jij leert met oplossingen komen waar beide partijen in een relatie zich prettig bij voelen.

Voor wie?

De opleiding Relatiecounseling is uitermate geschikt voor mensen die anderen willen ondersteunen in het verbeteren van hun relaties. Maar ook als je effectiever wil leren communiceren en je gesprekstechnieken wil verbeteren, is deze opleiding zeer nuttig. Daarnaast is de opleiding Relatiecounseling waardevol als aanvulling voor mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en het onderwijs, maar ook voor HR-managers en leidinggevenden.

Stichting Counselling Nederland

De opleiding Relatiecounseling wordt verzorgd in samenwerking met Stichting Counselling Nederland, al ruim 25 jaar een toonaangevende aanbieder van counselingopleidingen.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

De beroepsopleiding tot relatiecounselor kent een hoog praktijkgehalte. Naast het theoretische gedeelte, waarin je kennis maakt met alle ins en outs van counseling, kun je deelnemen aan een aantal praktijkdagen onder begeleiding van een counselingprofessional. In deze counselingopleiding leer je:

 • wat counseling is;
 • de diverse gesprekstechnieken en tools die gebruikt worden binnen de counseling;
 • een diagnose stellen;
 • samen met een cliënt een volledig counselingproces op een correcte wijze doorlopen en afsluiten;
 • de cliënt manager te maken van zijn/haar eigen problemen.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Counseling
 • Communicatie
 • Psychologie
 • Gesprekstechnieken
 • Het counselingproces

Inclusief 6 praktijkdagen

Bij de opleiding horen 6 gratis praktijkdagen. Op de praktijkdagen van de opleiding Counseling kun je samen met je medestudenten oefenen. De praktijkdagen zijn specifiek toegespitst op relatiecounseling. De dagen zijn niet verplicht, maar je slagingskans is aanzienlijk groter als je deelneemt aan de praktijkdagen.

 • Praktijkdag 1: Wat is relatiecounseling?
 • Praktijkdag 2: Wat is het werkveld van de relatiecounselor?
 • Praktijkdag 3: Hoe kun je open communiceren?
 • Praktijkdag 4: Welke gesprekstechnieken kun je toepassen?
 • Praktijkdag 5: Het counselingproces fase I en II
 • Praktijkdag 6: Het counselingproces fase III

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je onder andere leerstof interactief oefenen en ondersteunende video’s bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief lesmateriaal

Geweldig natuurlijk, zo’n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij NTI is je lesgeld inclusief lesmateriaal. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Een vooropleiding is niet noodzakelijk

Als je een beroepsopleiding Relatiecounseling wil volgen bij NTI, hoef je geen vooropleiding te hebben. Alles wat je moet weten over counseling is in het lesmateriaal opgenomen. Het niveau van de opleiding Relatiecounseling komt overeen met hbo-niveau.

Examen

Officieel examen Relatiecounselling

Je opleiding Relatiecounseling afronden met een mooi diploma? Kies er dan voor om de opleiding af te sluiten met een examen. Het examen wordt afgenomen door Stichting Counselling Nederland (SCN). Als je het examen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Basis Relatiecounselling van SCN. Voor meer informatie over het examen en de examenkosten verwijzen we je naar www.counsellingnet.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Relatiecounseling hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Doorstromen na je opleiding Counseling

Heb je de beroepsopleiding Relatiecounseling met succes afgerond en wil je graag nog meer te weten komen over counseling? Dan kun je ervoor kiezen om bij ons de hbo-opleiding Counseling te gaan volgen. Je kunt vrijstelling krijgen voor bepaalde modules. Ook onze hbo-opleiding Toegepaste psychologie sluit goed aan op de opleiding Relatiecounseling.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Relatiecounselling 1666

Studietempo in maanden 12 Maanden 18 Maanden * 24 Maanden
Uren per week 10 7 5
Lesgeld per maand € 283,75 € 189,25 € 142,00
Nu met 50% korting € 141,88 € 94,63 € 71,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?


Handige extra's

Training Word

Bij de cursus Relatiecounseling heb je er veel baat bij om een Training Word te volgen. Zo krijg je dit programma op professionele wijze onder de knie en kan je Word optimaal gebruiken tijdens en na je studie. Kies bij inschrijving voor de aanvullende Training Word en ontvang hiervoor een korting van meer dan 50%!

€ 75,-    (eenmalig)

Training Taalvaardigheid

Wil jij jouw taalvaardigheid bijspijkeren en de cursus Relatiecounseling nog makkelijker doorlopen? Kies dan bij inschrijving voor de voordelige aanvullende Training Taalvaardigheid. Nederlands is een lastige taal met veel regels en uitzonderingen. Wil jij goed leren hoe het nu echt zit met de Nederlandse spelling en grammatica? Van de Training Taalvaardigheid profiteer jij dagelijks in de praktijk!

€ 75,-    (eenmalig)

Ervaringen

Relatiecounseling
4.5 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Door mijn actieve leven komt het mij heel goed uit dat ik thuis kan studeren. Ik ben niet afhankelijk van andere studenten en kan hierdoor zelfstandig aan het werk.

Een prima opleiding zowel wat betreft begeleiding en inhoud.

Bekijk alle ervaringen