Omschrijving

Behaal snel het erkende boa-diploma

Wil jij uitstekend voorbereid zijn op de functie van buitengewoon opsporingsambtenaar? Dan is deze boa-opleiding zeker iets voor jou! Binnen korte tijd heb je de nodige kennis en vaardigheden om het officiële examen met succes af te leggen. Met het erkende getuigschrift in handen kun je aan de slag als boa. Je mag dan identiteiten controleren, proces-verbalen opmaken, boetes uitschrijven en personen aanhouden als ze worden verdacht van een strafbaar feit. Wil jij aan de slag in dit belangrijke beroep? Start dan vandaag nog met de opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar bij NTI!

Let op: STAP-budget niet mogelijk voor deze opleiding

In februari heeft UWV besloten dat per 28 februari 2023 géén STAP-subsidie meer mogelijk is voor deze opleiding. De reden hiervoor is dat UWV aangeeft dat deze opleiding verplicht is voor het uitvoeren van dit beroep en daarom ook door de werkgever moet worden betaald.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Lekker duidelijk Lekker duidelijk

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Net als het examen bestaat de boa-opleiding uit 2 onderdelen: 'Rechtskennis' en 'Gespreks- en benaderingstechnieken'. Je doet algemene kennis op over recht en verdiept je in het materieel en formeel strafrecht. Denk aan strafbare feiten, straffen en procedurele regels in het strafrecht. Daarnaast leer je een aantal basiscompetenties, zoals het opstellen van een proces-verbaal en gespreksvaardigheden.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De buitengewoon opsporingsambtenaar en de politie
 • Recht algemeen
 • Materieel strafrecht
 • Formeel strafrecht
 • Burgerlijk recht
 • Toezicht en handhaven
 • De combibon
 • Gespreks- en benaderingstechnieken
 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen bij de ExTH

Bij de Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH) leg je twee examens af: het theorie-examen ‘Rechtskennis’ en praktijkexamen ‘BOA Basis praktijk’. Op www.exth.nl vind je veel actuele informatie over de examens en de examenkosten. Je ontvangt meer informatie over het examen bij het studiepakket. Bij NTI is het ook mogelijk een examentraining te volgen.

Officieel diploma boa

De examens van ExTH zijn opgesteld in opdracht van de Examencommissie Buitengewoon Opsporingsambtenaar van het Ministerie van Justitie. Het diploma is erkend in Nederland en noodzakelijk voor wie aan het werk wil als boa. De bevoegdheid die je uiteindelijk krijgt, hangt af van je functie en werkgever.

Opleiding vanuit het UWV

Volg je de opleiding vanuit het UWV? Dan is het belangrijk dat je bij het inschrijven kiest voor de juiste opleiding. Kies op het inschrijfformulier voor de variant BOA inclusief ExTH examen. 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Buitengewoon opsporingsambtenaar 1404

Kosten Buitengewoon Opsporingsambtenaar inclusief ExTH examen 9

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Buitengewoon Opsporingsambtenaar, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Buitengewoon Opsporingsambtenaar

4.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Lekker duidelijk

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.