Omschrijving

Behaal snel het erkende boa-diploma

Wil je graag een actieve rol spelen in onze samenleving, en ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Dan is een carrière als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) jouw roeping. Tijdens de opleiding Buitengewoon opsporingsambtenaar doe je grondige kennis op van het rechtssysteem, de regelgeving binnen het strafrecht en diverse strafbare feiten. Bovendien ontwikkel je praktische vaardigheden die onmisbaar zijn voor elke boa, zoals het correct opstellen van een proces-verbaal, het invullen van een combi-bon en het toepassen van effectieve gesprekstechnieken. Dit alles, zodat jij met vertrouwen het ExtH-examen kunt afleggen en het felbegeerde boa-getuigschrift in ontvangst kunt nemen. Kortom, leer hoe je als boa kunt bijdragen aan de openbare orde en veiligheid!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Lekker duidelijk Lekker duidelijk

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Met de beroepsopleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar word je voorbereid op het landelijke Boa-examen. De opleiding is vergelijkbaar met een opleiding op MBO-niveau, en bestaat uit twee modules: 'Rechtskennis' en 'Boa basispraktijk'. In de eerste module doe je kennis op over de wettelijke kaders waarbinnen de boa mag handelen. In de tweede module verken je diverse basiscompetenties. Je leert onder andere hoe je gespreks- en benaderingstechnieken toepast en een proces-verbaal opmaakt.

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

Rechtskennis

 • De taken van een buitengewoon opsporingsambtenaar
 • Samenwerking met de politie
 • Staatsinrichting
 • Wetboek van Strafrecht
 • Wetboek van Strafvordering
 • Relevante wet- en regelgevingen

Boa basispraktijk

 • Observeren en signaleren
 • Het bekeuringsgesprek
 • De combi-bon

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Bij de Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH) leg je twee examens af: het theorie-examen ‘Rechtskennis’ en praktijkexamen ‘Boa Basis praktijk’. Op www.exth.nl vind je actuele informatie over de examens en de examenkosten. De De examenkosten bedragen per maand.

Belangrijk! Je kunt je op twee manieren inschrijven voor de opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar: inclusief of exclusief de examenkosten. Voor een overzicht van de totale kosten van de twee opleidingsvarianten, zie studieduur & lesgeld.

Opleiding vanuit het UWV

Volg je de opleiding vanuit het UWV? Dan is het belangrijk dat je bij het inschrijven kiest voor de juiste opleiding. Kies op het inschrijfformulier voor de variant BOA inclusief ExTH examen.

Officieel diploma boa

De examens van ExTH zijn opgesteld in opdracht van de Examencommissie Buitengewoon Opsporingsambtenaar van het Ministerie van Justitie. Het diploma is erkend in Nederland en noodzakelijk voor wie aan het werk wil als boa. De bevoegdheid die je uiteindelijk krijgt, hangt af van je functie en werkgever.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Buitengewoon opsporingsambtenaar 1842

Kosten Buitengewoon Opsporingsambtenaar inclusief ExTH examen 167

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

Buitengewoon Opsporingsambtenaar

4.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Lekker duidelijk

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.