→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Foutloos, doelgericht en overtuigend schrijven

Verzorg jij de zakelijke correspondentie op jouw werk en kun je wel wat hulp gebruiken? Met deze korte opleiding leer je alle fijne kneepjes van het vak. Spelling is een belangrijk onderdeel, maar daar houdt het niet bij op. Je zorgt dat de stijl van de tekst aansluit bij de afzender en de boodschap. Houd je het luchtig of ga je voor zakelijk? Je krijgt allerlei handige tips aangereikt. Na afloop heb je het veelgevraagde diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering op zak en merk je dat je minder tijd kwijt bent aan schrijven en er zelfs plezier aan beleeft! Collega's kloppen met hun teksten bij jou aan. Met jouw expertise komt jouw bedrijf nog sterker uit de hoek!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

Ik heb in een korte tijd mijn Nederlands kunnen verbeteren. Ik heb in een korte tijd mijn Nederlands kunnen verbeteren. Tijdens mijn werk merk ik hier veel van, helemaal super!

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands fris je je kennis op over de Nederlandse taal. Je leert verschillende teksten foutloos schrijven. Je zorgt dat zowel de toon als inhoud van de boodschap afgestemd zijn op het doel dat je wilt bereiken. Je oefent met verschillende soorten berichten: van een reactie op een klacht tot een aanmaning. Een ervaren docent voorziet jou snel van nuttige feedback. Na afloop van de cursus kun je ook de brieven en teksten van anderen redigeren. Je weet wat een huisstijl is en hoe je de huisstijl van jouw organisatie toepast.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Spelling en grammatica
 • Gebruik van de juiste stijl
 • Huisstijl
 • Memo en e-mail
 • Vormgeving
 • Nieuwsbrief
 • Goede openings- en slotzinnen
 • Verzoek om informatie/offerte en orderbevestiging
 • Adequaat reageren op klachtenbrieven
 • Herinnering, aanmaning, laatste aanmaning
 • Uitnodiging
 • Behandeling en ontvangst van sollicitatiebrief
 • Overtuigende tekst schrijven
 • Verkoopbrief 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN). Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Behaal een erkend diploma

De opleiding leidt je op voor het officiële examen Zakelijke correspondentie Nederlands dat wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Het examen boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl. Als je het examen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het erkende diploma Zakelijke correspondentie Nederlands, waar veel vraag naar is in het bedrijfsleven.

Alleen bij NTI: € 25,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,-. Je betaalt dus geen € 118,- voor het examen, maar € 93,-. NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld. De examenkosten bedragen € 18,60 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Kosten Schriftelijke Communicatie Nederlands 1553

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de opleiding Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN). Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Vraag een offerte aan

Handige extra's

Examentraining SCN

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 102,-    (eenmalig)

Ervaringen

Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN)

4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ik heb in een korte tijd mijn Nederlands kunnen verbeteren. Tijdens mijn werk merk ik hier veel van, helemaal super!

Is goed om mijn Nederlands weer op te halen. Was veel kwijt.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.