→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Fotograaf worden? Maak hier een vliegende start!

Fotografie is een mooi vak, met één druk op de knop leg je de essentie van een object/moment vast. Alles moet kloppen: de timing, de compositie, het perspectief, het licht, etc. Word als fotograaf nog beter in je vak met deze fotografie opleiding. Je werkt niet alleen aan je creativiteit en techniek, maar krijgt ook handvatten aangereikt om aan de slag te gaan als beroepsfotograaf. Denk aan ondernemerschap, marketing, bedrijfsadministratie en arbeidsovereenkomsten. Kortom, de perfecte voorbereiding voor jouw loopbaan als beroepsfotograaf!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Erg leuke opleiding, hele aardige docenten en vooral de praktijk les is heel interessant! Erg leuke opleiding, hele aardige docenten en vooral de praktijk les is heel interessant! Echt veel van geleerd. En een mooi diploma ontvangen, echt de moeite waard!

Inhoud

Wat leer je

In deze fotografie opleiding verdiep je je onder meer in portret-, landschap- en macrofotografie. Je leert meer over werken met schaduw, licht en dynamiek. Daarnaast ontwikkel je je ondernemersvaardigheden, zodat je niet alleen als fotograaf succesvol bent, maar ook als ondernemer.

Handig om te weten: je kunt met elk type camera meedoen aan de opleiding.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Functies van de camera
 • Portret-, landschap- en macrofotografie
 • Licht en schaduw
 • Dynamiek in fotografie
 • Opzetten van je eigen fotostudio
 • Marketing: marktvormen, reclame, prijs en plaats
 • Bedrijfsadministratie: ondernemingsvormen, fiscale bepalingen, factuur en begroting
 • Personeel en organisatie: arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden, plichten werkgever/werknemer

 

Inclusief praktijkbijeenkomst

Samen met je medestudenten volg je één praktijkdag. Eerst gaan we fotograferen, in een pand of in de Leidse binnenstad. Vervolgens is er aandacht voor beeldbeschouwing: wat wil je als fotograaf vertellen in een foto? Wanneer kies je voor een foto? Tijdens het middagprogramma leer je alles over stijl en het vertellen van verhalen met foto's.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Lesmateriaal

Je krijgt van ons mooie lesboeken, toegang tot de online leeromgeving en handige studietools. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de opleiding. Hierin houd je contact met je docent, je levert er opdrachten in en ontvangt feedback.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Beroepsfotograaf. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding Beroepsfotograaf afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor € 35,75. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie.

Korting voor snelle beslissers

Geef bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen en ontvang € 10,- korting!

Studieduur & lesgeld

Kosten Beroepsfotograaf 1650

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de opleiding Beroepsfotograaf. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Vraag een offerte aan

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Beroepsfotograaf, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,75    (eenmalig)

Ervaringen

Beroepsfotograaf

4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Een prima opleiding tot nu toe, ik leer erg veel en heb een goed gevoel bij de docenten.

Erg leuke opleiding, hele aardige docenten en vooral de praktijk les is heel interessant! Echt veel van geleerd. En een mooi diploma ontvangen, echt de moeite waard!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.