Omschrijving

Fotograaf worden? Maak hier een vliegende start!

Fotografie is een mooi vak, met één druk op de knop leg je de essentie van een object of moment vast. Alles moet kloppen: de timing, de compositie, het perspectief, het licht, etc. Word als fotograaf nog beter in je vak met deze fotografie opleiding. Je werkt niet alleen aan je creativiteit en techniek, maar krijgt ook handvatten aangereikt om aan de slag te gaan als beroepsfotograaf. Denk aan ondernemerschap, marketing, bedrijfsadministratie en arbeidsovereenkomsten. Kortom, de perfecte voorbereiding voor jouw loopbaan als beroepsfotograaf!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Rozanne

Erg leuke opleiding, hele aardige docenten en vooral de praktijk les is heel interessant! Erg leuke opleiding, hele aardige docenten en vooral de praktijk les is heel interessant! Echt veel van geleerd. En een mooi diploma ontvangen, echt de moeite waard!

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

In deze fotografie opleiding verdiep je je onder meer in portret-, landschap- en macrofotografie. Je leert meer over werken met schaduw, licht en dynamiek. Daarnaast ontwikkel je je ondernemersvaardigheden, zodat je niet alleen als fotograaf succesvol bent, maar ook als ondernemer.

Handig om te weten: je kunt met elk type camera meedoen aan de opleiding.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Functies van de camera
 • Portret-, landschap- en macrofotografie
 • Licht en schaduw
 • Dynamiek in fotografie
 • Opzetten van je eigen fotostudio
 • Marketing: marktvormen, reclame, prijs en plaats
 • Bedrijfsadministratie: ondernemingsvormen, fiscale bepalingen, factuur en begroting
 • Personeel en organisatie: arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden, plichten werkgever/werknemer

 

Inclusief praktijkbijeenkomst

Samen met je medestudenten volg je één praktijkdag. Eerst gaan we fotograferen, in een pand of in de Leidse binnenstad. Vervolgens is er aandacht voor beeldbeschouwing: wat wil je als fotograaf vertellen in een foto? Wanneer kies je voor een foto? Tijdens het middagprogramma leer je alles over stijl en het vertellen van verhalen met foto's.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis studietijd verdubbelen, mocht je het niet op tijd halen

Lesmateriaal

Je krijgt van ons mooie lesboeken, toegang tot de online leeromgeving en handige studietools. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de opleiding. Hierin houd je contact met je docent, je levert er opdrachten in en ontvangt feedback.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Beroepsfotograaf. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af? 

Je rondt de opleiding Beroepsfotograaf af met een aantal opdrachten. Je maakt de opdrachten in je eigen tijd en levert ze in wanneer jij er klaar voor bent.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding Beroepsfotograaf afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Werken als beroepsfotograaf

Of je nu een gezin op het gevoelige plaatje wilt leggen of prachtige foto's maakt in de natuur, het werk als beroepsfotograaf is heel veelzijdig. Een goede fotograaf is creatief en heeft oog voor detail. Na de opleiding heb je geleerd hoe je visueel aantrekkelijke foto's maakt. Een beroepsfotograaf kan werken als bijvoorbeeld:

 • Schoolfotograaf
 • Portretfotograaf
 • Bruiloftsfotograaf
 • Eventfotograaf
 • Voedselfotograaf
 • Sportfotograaf
 • Persfotograaf
 • Reisfotograaf
 • Productfotograaf
 • Zelfstandig fotograaf

Studieduur & lesgeld

Kosten Beroepsfotograaf 1650

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Beroepsfotograaf, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Beroepsfotograaf

4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

NTI Student, 38 jaar, Leiden

Een prima opleiding tot nu toe, ik leer erg veel en heb een goed gevoel bij de docenten.

Rozanne

Erg leuke opleiding, hele aardige docenten en vooral de praktijk les is heel interessant! Echt veel van geleerd. En een mooi diploma ontvangen, echt de moeite waard!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.