Omschrijving

Hypothecaire kredieten verstrekken

Ben je werkzaam bij een financiële dienstverlener en wil je alles weten op het gebied van het verstrekken van hypothecaire kredieten? Schrijf je dan direct in voor de opleiding Wft Hypothecair krediet! Tijdens deze opleiding komen alle onderwerpen aan bod, van het inventariseren van de gegevens van de klant tot aan het adviseren over de diverse hypotheekvormen en verzekeringen. Binnen vijf maanden word je met de opleiding Wft Hypothecair krediet klaargestoomd voor het officiële Wft-examen!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens deze opleiding staat het verlenen van hypothecaire kredieten aan particulieren centraal. Je ontwikkelt de eigenschappen die nodig zijn bij je rol als adviseur hypothecair krediet. Je leert onder andere particulieren adviseren over hypotheekvormen en verzekeringen, het recht van hypotheek en het opstellen van risicoanalyses.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding Wft Hypothecair krediet komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Hypotheekvormen
 • Verzekeringen
 • Toekomstvoorzieningen
 • Nationale hypotheekgarantie
 • Woning kopen en financieren
 • Hypotheekadvies
 • Het recht van hypotheek
 • Schenken en erven
 • Belastingen

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Een vooropleiding is gewenst, maar je ontvangt uiteraard begeleiding

Om deze opleiding succesvol te kunnen volgen, wordt ervan uit gegaan dat je kennis hebt van Wft Basis en Wft Vermogen. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Gedurende je opleiding sta je er ook niet alleen voor. Je ontvangt begeleiding door ervaren docenten. Bij je docent kun je terecht voor aanvullende vragen over de opleiding Wft Hypothecair krediet.

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Erkend Wft-diploma

Als afronding kun je het erkende examen Wft Hypothecair krediet doen, dat wordt afgenomen door onze partner NIBE-SVV. Kijk voor meer informatie over het examen en de examenkosten op de website van NIBE-SVV. Als je slaagt, ontvang je het Wft-diploma. Hiermee toon je aan dat je de wettelijk vereiste basiskennis hebt om als adviseur of bemiddelaar aan de slag te gaan.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Wft Hypothecair krediet hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je €35,75.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten WFT Hypothecair krediet 1723

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.