→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Professionele opleiding Dierenverzorging: iets voor jou?

Wil jij je verdiepen in de dierverzorging? Volg dan de professionele opleiding Dierenverzorging van NTI en leer alles over dierenzorg! Tijdens de professionele opleiding Dierenverzorging volg je een gratis praktijkdag onder begeleiding van een docent. Zij leren jou vakspecifieke handelingen toe te passen die je als dierverzorger nodig hebt. De theorie komt aan bod in speciaal daarvoor ontwikkelde studieboeken. Schrijf je vandaag nog in voor de professionele opleiding Dierenverzorging en begin morgen al!

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Professionele dierenverzorging is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

Video: werken op de dierenambulance

Werken op de dierenambulance - dit komt erbij kijken

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Wat leer je tijdens de professionele opleiding Dierenverzorging?

Tijdens de praktijkdag van de Dierenverzorger-opleiding leer je onder begeleiding van een docent vakspecifieke handelingen. De theorie van de dierzorg komt aan bod in speciaal hiervoor ontwikkelde studieboeken. Je leert wat gezond gedrag is van dieren en wat de juiste voeding voor hen is. Naast het verzorgen ga je ook aan de slag met wat je moet doen als dieren ziek of gewond zijn. Aan het einde van deze opleiding Dierenverzorging weet je zeer goed hoe je de verschillende taken van de dierenartsassistent uitvoert.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Cellen, weefsels en organen
 • Orgaanstelsels
 • Klinisch onderzoek
 • Ziektekunde
 • Fixeren en het toedienen van medicijnen
 • Voortplanting bij zoogdieren
 • Gedrag
 • Voeding
 • Huisvesting en verzorging
 • Geneesmiddelen
 • Infectieziekten en vaccinaties
 • Parasieten
 • Eerste hulp
 • Rassenleer
 • Communicatie in de dierenkliniek
 • Laboratoriumonderzoek

Opleiding Dierenverzorging inclusief praktijkdag

Tijdens de praktijkgerichte opleiding Dierenverzorging volg je een gratis praktijkdag. Hierdoor kun je de geleerde theorie direct toepassen in de praktijk en doe je met je medestudenten de nodige praktijkervaring op. Je leert alle vakspecifieke handelingen onder begeleiding van een docent.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Je kunt direct starten met de professionele opleiding Dierenverzorging

Je hebt geen vooropleiding nodig om de professionele opleiding Dierenverzorging te volgen bij  NTI. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Om de lessen van de opleiding Dierverzorging te kunnen volgen, is het prettig te beschikken over een goede algemene ontwikkeling, tenminste op vmbo-niveau. Bij je ervaren docent kun je altijd terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de professionele opleiding Dierenverzorging.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Professionele dierenverzorging? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Examens van de professionele opleiding Dierenverzorging

Je rondt de opleiding af met een theorie-examen. Sluit je het theorie-examen af met een voldoende? Dan ontvang je een officieel NTI-diploma!

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen voor de opleiding Professionele dierenverzorging. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees hier meer over de digitale examens.

De examenkosten bedragen € 8,75 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Professionele dierenverzorging 1645

Studietempo in maanden 10 Maanden 12 Maanden * 14 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 96,00 € 80,00 € 68,75
Nu met 50% korting € 48,00 € 40,00 € 34,38
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Niet geslaagd? Lesgeld terug!

Wij geloven in onze opleidingen en we zijn ervan overtuigd dat iedereen bij ons kan slagen. Daarom heb je bij deze opleiding zelfs examengarantie:

 • Heb je al je huiswerkopdrachten ingezonden?
 • Heb je 2 keer examen gedaan, maar ben je niet geslaagd?
 • Heb je de opleiding afgerond en betaald?
 • Dan krijg je het lesgeld terug!

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

Professionele dierenverzorging

4 sterren - gebaseerd op 24 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Studeren bij het NTI is heel flexibel. Er wordt snel gereageerd op e-mails en de opleiding is heel interessant om te doen.

De studie dierenartsassistent is een leuke opleiding om te doen. Het materiaal is prima en de praktijkdag is ontzettend leuk en leerzaam. Het studietempo is makkelijk te combineren als je goed plant met andere werkzaamheden (werk, huishouden). Ik werk met veel plezier aan mijn studie.

Bekijk alle ervaringen