Omschrijving

Bereken kosten binnen organisaties

Wil jij aan de slag in een financieel administratieve functie? Dan is kennis van kostencalculatie onmisbaar. Organisaties hebben te maken met allerlei soorten kosten. Deze moeten bewaakt, berekend en gebudgetteerd worden. Met de kennis die je in deze cursus Kostencalcuatie opdoet, kun je als financieel adviseur functioneren binnen een organisatie. Jij helpt de financiële besturing van een organisatie bevorderen. Kostencalculatie is een onderdeel van de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Start vandaag nog en haal het erkende diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de cursus Kostencalculatie krijg je inzicht in de verschillende soorten kosten binnen een organisatie. Deze cursus gaat verder dan basisberekeningen. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met kostenbudgettering en -bewaking en het oplossen van optimalisatievraagstukken. Je oefent met diverse berekeningen in deze praktische cursus.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kostensoorten
 • Kostenverbijzonderingsmethoden
 • Kostenbudgettering
 • Kostenbewaking
 • Kostencalculaties
 • Masterbudget

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Kostencalculatie. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Erkend examen Kostencalculatie

De cursus leidt je op tot het erkende examen Kostencalculatie niveau 5 dat wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit examen kun je dagelijks op tal van locaties in Nederland maken en boek je wanneer jij er klaar voor bent. Als je slaagt, ontvang je het diploma Kostencalculatie. Voor meer informatie over het examen verwijzen wij je naar www.associatie.nl.

logo associatie 250x80

€ 25,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 236, maar € 211. NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld en bedragen € 72,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Verder?

Na de opleiding Kostencalculatie kun je ervoor kiezen om verder te gaan met de overige modules van Moderne Bedrijfsadministratie: Financiering, Belastingwetgeving en Bedrijfsadministratie. Wanneer je alle vier de modules gehaald hebt, heb je recht op het veelgevraagde diploma Moderne Bedrijfsadministratie. Ook kun je ervoor kiezen om de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie te volgen.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Werken als financieel adviseur

Na de cursus kostencalculatie kun je aan de slag bij de financiële afdeling van een organisatie. Hier neem jij de kosten van een bedrijf en de verschillende afdelingen onder de loep en verdiep je je in de kostenbudgettering voor de komende perioden. Na het volgen van de cursus weet jij organisaties te voorzien van de juiste adviezen als het gaat om budgetten en kostenbewaking. Denk bijvoorbeeld aan de volgende functies:

 • Financieel adviseur
 • Financieel medewerker
 • Ondernemer
 • Financial controller
 • Administratief medewerker

Studieduur & lesgeld

Kosten Kostencalculatie 5 4886

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.