→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Geef gedegen advies over de financiën van een organisatie

Wil jij aan de slag in een financieel administratieve functie? Dan is kennis van financiering onmisbaar. Voor organisaties is het van belang dat zij een financieel plan hebben, waarin staat wat de investeringen zijn, hoe die gefinancierd worden en hoe de balansen eruit zien. Daarbij moet de vermogensbehoefte bepaald worden. Vind jij dit interessant en wil je bijvoorbeeld ook overzichten kunnen maken voor interne en externe verslaglegging? Start dan met de opleiding Financiering en haal het erkende diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering! De opleiding Financiering is een onderdeel van de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de opleiding Financiering leer je hoe je de vermogensbehoefte van een onderneming bepaalt, zodat je de balans op kunt maken van de investeringen en de financiering. Ook verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen komen aan bod. Je leert hier berekeningen voor maken. Na afloop weet jij alles over jaarrekeningen, jaarverslaglegging en indexcijfers.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Investeringsselectie
 • Bepalen vermogensbehoefte
 • Vermogensmarkt
 • Eigen vermogen
 • Vreemd vermogen
 • Jaarrekening
 • Jaarverslaglegging
 • Interne en externe verslaggeving
 • Indexcijfers

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Financiering. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Erkend examen Financiering

De cursus leidt je op tot het erkende examen Financiering niveau 5 dat wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit examen kun je dagelijks op tal van locaties in Nederland maken en boek je wanneer jij er klaar voor bent. Als je slaagt, ontvang je het diploma Financiering. Voor meer informatie over het examen verwijzen wij je naar www.associatie.nl.

logo associatie 250x80

€ 25,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 209, maar € 184. NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld en bedragen € 64,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Verder?

Na de opleiding Financiering kun je ervoor kiezen om verder te gaan met de overige modules van Moderne Bedrijfsadministratie: KostencalculatieBelastingwetgeving en Bedrijfsadministratie. Wanneer je alle vier de modules gehaald hebt, heb je recht op het veelgevraagde diploma Moderne Bedrijfsadministratie.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Werken na de opleiding Financiering

De opleiding financiering komt van pas als je wilt werken in een financieel administratieve functie. Een interne en externe verslaggeving moet tot in de puntjes kloppen. Je bent dan ook een pietje-precies en uiteraard enorm goed met cijfers. Je bent inzetbaar bij diverse bedrijven, maar deze opleiding kan ook handig zijn als je een eigen bedrijf hebt. Denk bijvoorbeeld aan de volgende functies:

 • Financieel administratieve functie
 • Ondernemer
 • Medewerker administratie kantoor
 • Accountant
 • Penningmeester

Studieduur & lesgeld

Kosten Financiering 5 1471

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Handige extra's

Examentraining Financiering

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor deze examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben.

€ 89,85    (eenmalig)

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Financiering, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,75    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.