Omschrijving

Doe moeiteloos een belastingaangifte

Het doen van een belastingaangifte is een van de taken van een financieel-administratief medewerker. Om dit goed te kunnen doen, is het van belang dat je bekend bent met de relevante wetgevingen. Zo is er bijvoorbeeld de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen en de Wet op de inkomstenbelasting 2001. Tijdens deze cursus leer je de belangrijkste belasting-gerelateerde bepalingen en termen. Zo word jij een kei in belastingaangiftes! De opleiding Belastingwetgeving is een onderdeel van de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Start vandaag nog en haal het erkende diploma Belastingwetgeving!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de cursus verdiep je je in de belastingwetgeving die van belang is voor de ondernemer in het MKB. Je leert de belangrijkste bepalingen hierin en wat het belang van de wetten is. Na afloop ben je in staat de belastingaangifte te doen voor de inkomstenbelasting, loonbelasting en omzetbelasting. Ook kun je belastingaanslagen controleren en ken je de administratieve verplichtingen die voor fiscale doeleinden gelden.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Algemene wet inzake rijksbelastingen
 • Wet op de loonbelasting 1964
 • Wet inkomstenbelasting 2001
 • Wet op de omzetbelasting 1968

Let op: houd er rekening mee dat je zelf een fiscale wettenbundel dient aan te schaffen voor je examens. 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Belastingwetgeving. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Erkend examen Belastingwetgeving

De cursus leidt je op tot het erkende examen Belastingwetgeving niveau 5 dat wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit examen kun je dagelijks op tal van locaties in Nederland maken en boek je wanneer jij er klaar voor bent. Als je slaagt, ontvang je het diploma Belastingwetgeving. Voor meer informatie over het examen verwijzen wij je naar www.associatie.nl.

logo associatie 250x80

€ 25,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 236, maar € 211. NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld en bedragen € 70,34 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Verder?

Na de opleiding Belastingwetgeving kun je ervoor kiezen om verder te gaan met de overige modules van Moderne Bedrijfsadministratie: Financiering, Kostencalculatie en Bedrijfsadministratie. Wanneer je alle vier de modules gehaald hebt, heb je recht op het veelgevraagde diploma Moderne Bedrijfsadministratie. Ook kun je ervoor kiezen om de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie te volgen.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Belastingwetgeving in de praktijk

Elk bedrijf moet belastingaangiften doen. Als je als financieel-administratief medewerker aan de slag wilt ben je dus breed inzetbaar! Je bent na de opleiding Belastingwetgeving op de hoogte van de juiste wetgeving en weet op welke punten bedrijven moeten letten bij het doen van hun belastingaangiftes, die jij uiteraard met gemak voor hen verzorgt. De opleiding komt van pas wie wil werken als:

 • Financieel administratief medewerker
 • Ondernemer
 • Belastingadviseur
 • Medewerker administratie kantoor
 • Financieel assistent

Studieduur & lesgeld

Kosten Belastingwetgeving 5 4986

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.