→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Dé basis voor een carrière in de bedrijfsadministratie

Wil jij aan de slag in een financieel administratieve functie? Dan is kennis van bedrijfsadministratie onmisbaar. Als bedrijfsadministrateur maak je allerlei boekingen en berekeningen. Bijvoorbeeld voor kostenbudgettering of leasing. Tijdens deze opleiding Bedrijfsadministratie ga je hier veel mee oefenen, zodat je deze taken zelfstandig kunt uitvoeren. Ook maak je kennis met computersystemen die veel gebruikt worden in de financiële administratie. De cursus Bedrijfsadministratie is een onderdeel van de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Start vandaag nog en haal het erkende diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Ik vind het fijne leerstof en erg interessant Ik vind het fijne leerstof en erg interessant

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de opleiding Bedrijfsadministratie leer je zelfstandig verschillende berekeningen en boekingen maken. Hoeveel kan een organisatie uitgeven aan bepaalde activiteiten? Wat is de kostenplaatsmethode en hoe pas je die toe? Hoe kun je met activity-based costing indirecte kosten toewijzen aan producten of diensten? Ook leer je werken met een ERP-systeem, een computerprogramma ter ondersteuning van de financiële administratie. Allerlei praktische kennis dus, die je meteen kunt toepassen in jouw baan.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Theorie boekhoudproces (bij eenmanszaak)
 • Inkoopproces en verkoopproces bij toepassing inkoopprijs
 • Voorraadwaardering
 • (Loon)kosten, kosten van duurzame productiemiddelen en voorzieningen
 • Fabricageprocessen en kostentoerekening
 • Het verkoopproces
 • Enkele uitgewerkte voorbeelden
 • Project georiënteerde administratie van productiebedrijven en dienstverleners
 • Het eigen vermogen en vreemd vermogen

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Bedrijfsadministratie. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Erkend examen Bedrijfsadministratie

De cursus leidt je op tot het erkende examen Bedrijfsadministratie niveau 5 dat wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit examen kun je dagelijks op tal van locaties in Nederland maken en boek je wanneer jij er klaar voor bent. Als je slaagt, ontvang je het diploma Bedrijfsadministratie. Voor meer informatie over het examen verwijzen wij je naar www.associatie.nl.

logo associatie 250x80

€ 25,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 209, maar € 184. NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld en bedragen € 64,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Verder?

Na de cursus Bedrijfsadministratie kun je ervoor kiezen om verder te gaan met de overige modules van Moderne Bedrijfsadministratie: Financiering, Belastingwetgeving en Kostencalculatie. Wanneer je alle vier de modules gehaald hebt, heb je recht op het veelgevraagde diploma Moderne Bedrijfsadministratie.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Aan de slag als bedrijfsadministrateur

Wil je werken als boekhouder? Dan komt de cursus bedrijfsadministratie zeker goed van pas! De praktische kennis die je hebt opgedaan kun je direct toepassen bij de financiële afdeling van een bedrijf of bij je eigen onderneming! Zo kun jij straks bijvoorbeeld organisaties ondersteunen bij het maken van accurate berekeningen en boekingen en kun jij hen hierover de juiste financiële adviezen geven. Denk aan functies zoals:

 • Bedrijfsadministrateur boekhouder
 • Assistent boekhouder
 • Financieel medewerker
 • Ondernemer

Studieduur & lesgeld

Kosten Bedrijfsadministratie 5 1472

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Handige extra's

Examentraining Bedrijfsadministratie

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor deze examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben.

€ 89,85    (eenmalig)

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Bedrijfsadministratie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 25,75    (eenmalig)

Ervaringen

Bedrijfsadministratie

4,5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Ik vind het fijne leerstof en erg interessant

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.