→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Perfect voorbereid op de praktijk met de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC®)

Wil jij als financieel medewerker de belangrijkste calculaties kunnen maken? Dan zit je hier goed! Met onze effectieve lesmethodes weet je al binnen korte tijd hoe je kostprijsberekeningen en elementaire berekeningen uitvoert. Daarbij kun je de cijfers overzichtelijk presenteren en rapporteren. Zo krijgen jij en je collega’s een beter inzicht in de bedrijfsvoering. Met de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC®) ben je perfect voorbereid op de praktijk en heb je een bijzonder waardevol diploma in handen!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

Duidelijke lesstof, compleet en overzichtelijk. Duidelijke lesstof, compleet en overzichtelijk. Handig dat je huiswerk via de pc kan insturen, je krijgt het snel gecorrigeerd terug. Ik kan gewoon rustig in mijn eigen tijd studeren.

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de opleiding Basiskennis calculatie leer je de kost- en verkoopprijsberekeningen maken van een onderneming. Daarnaast krijg je enige kennis van de theorie van de handel, koop en verkoop en verzekeringen. We behandelen de lesstof in kleine porties. Na elk theoriedeel krijg je enkele uitgewerkte praktijkvoorbeelden en oefenopgaven. Je kunt ze meteen controleren, want de uitkomsten en uitwerkingen staan achterin het boek. Zo kun je direct op jouw werk al profiteren van je nieuwe vaardigheden. Ook maak je zo grote kans om in één keer te slagen voor het examen Basiskennis Calculatie (BKC®). Het niveau van de opleiding komt overeen met mbo 3. 

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Vreemde valuta
 • Inkoopwaarde van de verkopen
 • Berekeningen m.b.t. kostprijzen en verkoopprijzen
 • Berekeningen m.b.t. goederenhandel, interest, verzekeringen, statistiek
 • Lijndiagram, staafdiagram, kolommendiagram, cirkeldiagram
 • Schadeverzekeringen en sommenverzekeringen
 • Leveringsvoorwaarden en betalingsvoorwaarden 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Basiskennis calculatie (BKC®). Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen bij Nederlandse Associatie voor Examinering

Je kunt de opleiding afsluiten met het officiële examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Je doet dit op de computer in een examencentrum bij jou in de buurt wanneer het jou uitkomt. Hier vind je meer informatie over het examen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Basiskennis Calculatie (BKC®).

Verder?

De cursus Basiskennis boekhouden (BKB®) van het NTI sluit perfect aan op de opleiding Basiskennis calculatie (BKC®). Na het behalen van de diploma's BKB® en BKC® ben je in het bezit van het diploma Financial Assistant. Met het diploma Financial Assistant kun je vervolgens doorgaan voor het Praktijkdiploma boekhouden (PDB®).

Alleen bij NTI: € 25,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,-. Je betaalt dus geen € 187,- voor het examen, maar € 162,-. NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld. De examenkosten bedragen € 32,40 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

logo associatie 250x80

Studieduur & lesgeld

Kosten Basiskennis Calculatie (BKC) 1446

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de opleiding Basiskennis calculatie (BKC®). Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Vraag een offerte aan

Handige extra's

Examentraining BKC

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 102,-    (eenmalig)

Ervaringen

Basiskennis calculatie (BKC®)

4 sterren - gebaseerd op 4 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

De medewerking tussen student en mentoren/docenten is zeer prettig en verloopt vrij snel.
Al met al is het fijn om op je eigen tempo een studie te volgen bij het NTI

Het boek behorende bij de cursus vind ik wat summier. Bij de huiswerkopgaven worden soms dingen gevraagd die niet in het tekstgedeelte zijn behandeld.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.